Roholte

120 cyklister deltog i cykeldemoen onsdag

cykeldemo

Roholte: Onsdag blev ”Hjerteruten” langs Præstø Fjord indviet af omkring 120 cyklister

Onsdag den 26. marts mødte cirka 120 cyklister op på P-pladsen ved Even åen for at deltage i indvielsen af Hjerteruten langs Præstø Fjord. Indvielsen var arrangeret af Strandvejsgruppen, der kræver at den tunge gennemkørende trafik skal væk og der skal samarbejdes mellem de tre kommuner, Vordingborg, Næstved og Faxe om at etablere cykelsti, til gavn for beboere og cykelturister.

Ved indvielsen deltog Karsten Nonboe, medlem af Teknisk Udvalg i Næstved Kommune, Peter Jonassen fra Teknisk Udvalg i Vordingborg kommune og Formand for Teknik og Miljøudvalget i Faxe kommune, Ivan Lilleng. Derudover deltog Kurt Munck og Steen Andersen, begge medlem af Miljøudvalget i Faxe kommune.

Meget symbolsk blev et rødt bånd med påskriften Hjerteruten, klippet over af Karsten Nonboe, Peter Jonassen og Ivan Lilleng i fællesskab, hvorefter 120 cyklister begav sig ud på den 8 km lange tur til Vindbyholt.

Læs også: Hjerteruten langs Præstø Fjord indvies næste onsdag

På hele strækningen langs Præstø Fjord var der opsat fem m høje flagstænger med jævne mellemrum og mange beboere havde fulgt opfordringen om at hejse flaget.

På den gl. Krogrund havde frivillige hjælpere stillet borde op med saft og hjemmebagt kage, det var tiltrængt efter 8 km i sadlen. Fra Vindbyvold kom folk med termokander med kaffe og andre beboere nød godt af traktementet.

Udover lokale beboere kom cyklisterne fra blandt andet Brøderup Efterskole, Æblehaven i Faxe, Rønnede Cykelmotion og Marjatta.

De der skulle samme vej tilbage, blev inviteret på kaffe og mere kage i Marjatta’s café.

– Det var en rigtig dejlig dag, med god stemning og mange smil, udtaler Jan Kjærgård Hansen fra Strandvejsgruppen som arbejder for at få den tunge gennemkørende trafik væk fra Præstøvej, Strandvejen, Smidstrupvej og Faxevej. Han afslutter:

-Vi takker hjerteligt for den store opbakning alle har vist og et er helt sikkert, det er ikke sidste gang vi demonstrerer for bedre og mere sikre forhold for de bløde trafikanter!,

Kommentarer