Haslev

2 gange Sort Bælte i karate klub

Det sorte Bælte er det sidste i rækken af farvede bælter i japansk kampkunst ( Okinawa Goju-Ryu Karate Do),  Som regel tager det ca. 6 år at komme til det punkt efter hvor meget man selv har passet sin træning, og selv træner og det kræver, at alle de grundlæggende teknikker sidder sikkert på rygraden. Samtidig er det på dette tidspunkt, man begynder at undervise andre.

Derfor får man normalt ikke et sort bælte, før man er ”moden” til det – hvilket bl.a. handler om, hvordan man træner til daglig: Følger man reglerne og er hensynsfuld – eller er man opblæst, gør vrøvl, og ”glemmer” at gøre, hvad der forventes af én? Svaret er afgørende for, om man overhovedet får lov til at gå op til graduering.

 

Denne prøve har Lisette Fjordvald og Ronnie Madsen netop gennemført.

 

Sempai Ronnie Madsen har trænet karate i Brøderup over 5år,  Sempai Ronnie kom til Brøderup karate som 1 kyu. Han har en del erfaring fra andet kampkunst.

Han underviser både mandag og onsdag.

Ronnie gennemførte sin sidste del af sin 3. dan graduering (sortbælte med 3 dan/streger) mandag den 17 juni, en hård og varm graduering som aflægges over flere omgange med et højt tempo af præcise teknikker og en grundighed og perfektion som strålede igennem alle de aflagt prøver.

 

Sempai Lisette Fjordvald har også trænet karate i Brøderup over 5 år, hun har som en del af sin sortbælte graduering skulle undervise med eget hold igennem et år, hun har vokset med opgaven og har fået stor indsigt at skulle lære fra sig og hendes hold har udviklet sig fantastisk.

Hun har på samme vis været igennem den hårde prøve til Sho-dan graduering (sort bælte med 1 dan/streg) mandag den 17 juni i Faxe hallerne, Lisette har trænet til denne dag i mange år, mange timer hård træning i mange år, for at opnå det legendariske sorte bælte, det var tydeligt at se på hendes graduering/bælteprøve at de mange års træning netop nu bar frugt, det var en energifyldt kvinde der med præcise og kontrolret teknikker og højt tempo der leverede en suveræn bælte prøve.

Kommentarer