8 tips til en vinterklar bil

Vinteren er en hård tid ikke kun for os mennesker, men også for menneskets næstbedste ven (efter hunden), nemlig bilen. Mange af os er afhængige af at vores bil starter og kører os til arbejde, ud at handle, hente børn osv. Her er 8 tips til hvad du selv kan gøre for at hjælpe bilen, og dig selv, på vej til en mere problemfri vinter.

 

Skift til vinterdæk
Skift til vinterdæk, så du sikrer bedre vejgreb og kortere bremselængde.
Sørg for at dækkene har rigelig med mønsterdybde. 1.6mm er lovkrav, men det anbefales at have minimum 3 mm.
Kontroller du har det rette dæktryk, så du opnår det bedste vejgreb.

 

Skift til frostsikre væsker
Tjek at køler-, bremse og sprinklervæske er frostsikker, så du undgår at sprænge rør væsken løber igennem. Væske der ikke er frostsikker udvider sig når den fryser, og kan dermed skade bilen. En god regel er at bruge væske, der kan klare sig helt ned til minus 35 grader.

 

Hårdføre vinduesviskere
Sørg for at have hårde vinduesviskere på bilen, slidte og gamle viskere kan have svært ved at fungere som de skal, det nedsætter dit udsyn, og kan i værste tilfælde skabe farlige situationer i trafikken.

 

Tjek bilbatteriet
Oftest kan du nøjes med at have dit batteri opladt mellem 50-70 %, men en kold motor om vinteren samt opvarmning, elruder, vinduesviskere, lys osv. kræver en del strøm. Det er ærgerligt at komme ud til bilen en kold vintermorgen, hvor den ikke vil starte, så sørg for batteriet er godt opladt, eller invester i et nyt, hvis du oplever batteriet er sløvt selv efter en lang køretur.

 

Smør både lister, hængsler og låse
Hvis du smører lister, hængsler og låse, så fryser de ikke til i løbet af vinteren. De er ekstra følsomme i det skiftende og kolde vejr. Her bruger du låseolie, olie og siliconefedt.

 

Olietjek
Tyk og gammel motorolie kan give bilen problemer med at starte i det kolde vejr, så skift den gerne og skift oliefilter, mens du er igang.

 

Isskraber og skovl
Sørg for at have en god isskraber i bilen og gerne en lille skovl, vi ved alle hvor meget sne, der kan falde på kort tid, en skovl kan gøre forskellen mellem du sidder fast eller er rullende.

 

Undgå fugt i bilen
Sørg for at bilen er ryttet op. Tøj og ting som aviser samler hurtigt fugt og giver dermed dig en fugtig kabine, hvor ruderne hurtigt dugger til.
Brug evt. en antidug klud med lidt opvaskemiddel på, og polér indersiden af forrude og sideruder, så undgår du de dugger til.

 

Under vores sektion FIND FIRMA kan du, hos lokale firmaer, finde alt du har brug for, til at gøre bilen kampklar til vinteren, og dermed sikre dig en mere problemfri hverdag.

Kommentarer