Livsstil og forbrug

Alt, du bør vide om væggelus

Hvis du ikke vil have væggelus i dit hjem, er der heldigvis et par ting, du kan gøre for at undgå det. Artiklen er sponseret.

Du har garanteret hørt om væggelus før, men det er ikke sikkert, at du har haft besøg af dem. I så fald er du heldig og kan håbe på, at det heller ikke i fremtiden kommer til at ske. 

Det er nemlig bestemt ikke en fornøjelse at have væggelus i hjemmet, og derfor er det en god idé at gøre, hvad du kan for at forebygge og bekæmpe dem.

Hvad er en væggelus?

Væggelusen forveksles tit med lopper eller lus og er en blodsugende tæge, der trives i et varmt og tørt klima. Et sådant klima findes i de fleste boliger, og derfor vil tægen væggelusen kunne finde sig til rette mange steder. Væggelusen stikker tit om natten, men der er ikke tale om stik, som du nødvendigvis vil lægge mærke til.

Hvordan undgår jeg væggelusen?

Hvis du ikke vil have væggelus i dit hjem, er der heldigvis et par ting, du kan gøre for at undgå det. En af disse ting er at være opmærksom, når du overnatter på hoteller og vandrerhjem, da der her kan være væggelus.

Holder du af at købe brugte møbler og andre sager, er det desuden en god idé at sørge for, at disse ting ikke har været opbevaret i et hjem med væggelus.

Sådan ved du, om du har væggelus

Væggelusene er meget små, og de er derfor svære at få øje på. Typisk opdager du, at du har væggelus ved at finde ekskrementer fra dyrene. Ekskrementerne er sorte og på størrelse med et knappenålshoved, og de er tit at finde på madrassen og sengerammen under sengen.

Professionel bekæmpelse

Hvis du opdager, at du har væggelus i din bolig, er det om at få bekæmpet dem hurtigst muligt. Du kan med fordel overveje at få hjælp fra en professionel skadedyrsservice, der kan bekæmpe skadedyrene på bedste og mest effektive vis.

Kommentarer