Haslev

Børn skal ikke presses i børnehave

SF mener, at der er brug for en minimumsalder på tre år, før børnene begynder i børnehaven, medmindre der ligger en pædagogisk anbefaling bag. Kommunerne sparer penge ved at rykke børnene, før de er fyldt tre år. Det er billigere at sende børn tidligere i børnehave, fordi der er færre pædagoger til børnene.

 

Skrevet af Jacob Mark, børneordfører for SF

 

Flere kommuner sender børn hurtigere og hurtigere fra vuggestue til børnehave. I Solrød, Vordingborg, Stevns, Guldborgsund, Ringsted og Lolland er børnene 2 år og 10 måneder, når de bliver sendt i børnehave. Mens børnene i Slagelse er 2 år og 11 måneder.

 

– Vi kan se, at flere kommuner sender børn hurtigere og hurtigere fra vuggestue til børnehave for at spare penge. Men børnene har brug for at blive i vuggestuen, til de er fyldt tre år. Når de bliver rykket tidligere, kan det have alvorlige konsekvenser for børnene, siger Jacob Mark, børneordfører for SF.

Når kommunerne vælger at sende børnene tidligere i børnehave, er det ikke af hensyn til børnene.

– I vuggestuen er der flere pædagoger til at være der for børnene, give dem omsorg, trøste dem og lege med dem. Selv få uger mere i vuggestuen kan være helt afgørende for et barns udvikling. Derfor skal børnene blive i vuggestuen, til de er fyldt tre år, siger Jacob Mark.

Det er både kortsigtet og dumt at spare på børnene. I SF vil vi den helt modsatte vej. Børnene skal i centrum. Vi skal prioritere børnene og investere i børneområdet. Et godt sted at starte er at indføre en minimumsalder på tre år for at starte i børnehave. Det skal være slut med at sende børnene hurtigere og hurtigere videre.

Kommentarer