Samfund

Boesdal Kalkbrud -del dine fortællinger

Kalksten eller kridtsten er det materiale, der gennem århundreder har været særligt for den lokale byggeskik på Stevns og i Faxe. Kalken har dog en langt større udbredelse og anvendes som læsket kalk, som kalkmørtel, som jordbrugskalk og i produktionen af en lang række produkter i dag.

Boesdal Kalkbrud var aktivt mellem 1916 og 1978,og udviklede i den periode en industriel form for udvinding og forarbejdning af kalken. Sporene deraf ses i dag stadig tydeligt i klinten og ved stranden, men der er ikke meget tilbage af produktionsapparatet.

Østsjællands Museum undersøger nu Boesdal kalkbrud som industriel produktion. Kom til foredrag og hør museumsinspektør Lene Skodborg fortælle om, hvordan museet bliver klogere på historien. Der er mange fortællinger og meget der ikke er fortalt endnu. Derfor vil vi til foredraget gerne høre dine fortællinger om kalkbruddet. Boesdal kalkbrud er et kulturmiljø og fortællingerne vil fremover indgå i formidlingen af historien på stedet, hvor udvindingen af kalken er foregået.

Foredraget og fortælleaftenen finder sted onsdag den 14. november 2018 kl. 17 i Vejebygningen ved Boesdal Kalkbrud på Boesdalvej 14.
Det er gratis at deltage og der vil være kaffe og kage.

Tilmelding er påkrævet og sker online via dette link Kortlink.dk/vmew<kortlink.dk/vmew> . Sidste tilmeldingsfrist er 12. november 2018.

Bag arrangementet står Verdensarv Stevns

Kommentarer