Haslev

Byrådsmedlem forærer 15.000 kroner væk

peter_joensen_k

Haslev: Byrådsmedlem for de konservative, Peter Joensen ønsker at anerkende det store frivillige og sociale arbejde i Faxe Kommune

I forbindelse med valgkampen til Byrådet i Faxe Kommune i efteråret 2013 lovede Peter Joensen, at han, hvis han blev valgt ind i byrådet, ville give en del af det beløb han får udbetalt i vederlag som byrådspolitikker, til velgørende formål i Faxe kommune.

Pengene gives til ildsjæle, foreninger eller organisationer som yder en indsat for at udvikle, hjælpe og støtte svage, udsatte og/eller unge/ældre som har brug for hjælp.

Det kan være alt fra for eksempel Natteravnene, Café Paraplyen, Kirkerne, Ældresagen, medborgerhuse, en skole der mangler økonomi til en skoleudflugt eller diverse idrætsforeninger og boligforeninger og så videre. Med andre ord nogle der laver et godt stykke socialt arbejde.

Læs også: Støtte og anerkendelse til det frivillige arbejde

– Jeg har altid sat pris på de sociale og frivillige indsatser som gode mennesker i civilsamfundet bidrager med til vores allesammens bedste. Jeg tror nemlig på, at du og jeg, diverse foreninger og organisationer samt ikke mindst de mange ildsjæle og netværk gør en forskel, ved de respektive små og store indsatser som hver dag sker mere eller mindre organiseret, skriver Peter Joensen i begrundelsen.

Peter Joensen vil hvert år i den nuværende byrådsperiode fra 2014 til 2017, uddele 15.000 kroner, fordelt med tre gange 5.000 kroner, primo november.

Man kan læse mere om hvordan man kan komme i betragtning og hvordan man indstiller egnede modtagere på hjemmesiden www.c-joensen.dk.

Man kan følge Peter Joensen på facebook.

Peter Joensen modtager forslag om egnede modtagere frem til den 15. oktober. Herefter kan alle der bor i Faxe Kommune stemme på de indkomne forslag. Afstemningen løber i cirka 2 uger fra medio oktober til ultimo oktober.

De tre udvalgte projekter/indsatser modtager hver 5.000 kroner ved et lille arrangement primo november måned.

Kommentarer