Debat og politik

Debat: Bedre kollektiv transport i regionen

Debatindlæg af:
John Wennerwald, Regionsrådsmedlem (S) i Region Sjælland

Region Sjælland har i samarbejde med Movia igangsat et forsøg, så den kollektive trafik kan hamle op med privatbilismen.

Helt konkret er det buslinje 234, der kører mellem Ringsted, Sorø og Slagelse, som får en gevaldig opgradering. De næste to år får linjen halvtimesdrift i dagstiden på hverdage og timedrift aften og weekender. I aften- og nattetimerne efter fredage og lørdage får buslinjen timedrift.

Målet er at flere borgere skal tilvælge et effektivt alternativ til bilen og forventningen er, at 50 pct. flere pendlere vil vælge at sætte sig ind i bussen.

Der er flere og flere danskere som kører langt til og fra arbejde og Region Sjælland er den region i landet hvor flest pendler længst. Den udvikling kan desværre ikke ses i den kollektive trafik, hvor færre kunder betyder at økonomien bliver mere og mere anstrengt. Forsøget skal vende udviklingen, så mobiliteten forbedres og trængslen på vejene mindskes.

Region Sjælland bruger over to år to millioner kroner på forsøget, som skal skabe erfaring til hvordan vi kan tiltrække flere borgere og pendlere til regionens øvrige buslinjer.

Kommentarer