Faxe

Debat: Dialogmøde om Østbanens fremtid

Dialogmøde med  Transportordfører Anne Valentina Berthelsen (SF). Rolloskolen, Faxe, mandag d. 25.11.19, kl 18.30.

 

Der vil være oplæg af Folketingsmedlem og transportordfører Anne Valentina Berthelsen (SF) om Infrastrukturen på Østsjælland generelt og Østbanen i særdeleshed.

 

Skrevet af Stig Herold Nielsen, SF-Faxe

 

Anne har allerede drøftet Østbanens problemer og fremtid med Transportminister Benny Engelbrecht (A) og hans embedsmænd, men kampen for at redde Østbanen er langt fra slut.

 

Vi opfordrer på det kraftigste til, at borgere der bruger og er afhængige af god offentlig transport, på Østssjælland, møder op og deltager i dialogen.

 

Anne har brug for jeres erfaringer, problemstillinger og gode forslag for, at blive klædt bedst muligt på inden de næste møder med ministeren !

 

Lokalbanerne er livsnerven i provinsen og situationen er alvorlig !

Østbanen er i forfald. Skinnerne trænger til at blive skiftet, der tages sæder ud af togene, hastigheden nedsættes etc.

 

Danske regioner har for længst oplyst om, at der mangler penge til vedligeholdelse. Det drejer sig om 105 mill kroner om året frem til 2026 !

 

Vi har ikke brug for, at der sker yderligere forringelser af den kollektive transport, tværtimod vil det være fuldstændig håbløst, at forestille sig, hvis endnu flere bilister liver lukket ud på vejene.

 

I Faxe har vi en vision om, at man istedet forlænger S-togene til Faxe Ladeplads. Det vil være guld værd, ikke blot for Øst- men for hele Sydsjælland og det vil tage en stor del af trykket af på motorvejene til og fra København.

 

 

Kommentarer