Haslev

Debat: Ulovlighed efterfølges

Ministeren for udlændinge og integration Inger Støjberg brød loven i marts 2017.

 

Skrevert af John Wennerwald, Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

Allerede dengang forsøgte Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Alternativet at få undersøgt sagen, men det blev blokeret af Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti.

Nu vil de røde partier, som et led i regeringsforhandlingerne, have undersøgt sagen en gang for alle – også hvis det skulle ende med en rigsretssag for Inger Støjberg.

 

Sagen handler om, at Inger Støjberg iværksatte en instruks om at enkelte ægtepar, som bor på vores asylcentre, ikke måtte bo sammen. Ifølge loven kræver sådan adskillelse mellem ægtepar, en individuel vurdering og at de berørte skal have mulighed for partshøring.

 

Folketingets Ombudsmand har i marts 2017 kendt instruksen om at skille ægtepar fra hinanden, for ulovlig. Den var ulovlig, fordi den ikke beskrev, at adskillelsen skulle ske efter en individuel vurdering. Fredag den 23. juni 2017 indrømmede Inger Støjberg en anden ulovlighed nemlig, at forvaltningslovens § 19 var brudt, fordi der ikke skete partshøring inden den administrative afgørelse.

 

I forsøget på at sløre ulovligheden, løj Inger Støjberg for Folketingets politikere og hun tilbageholdte oplysninger for Folketinget.

 

På flere punkter ligner sagen desværre Tamilsagen og det er helt på sin plads at få placeret et ansvar.

 

 

 

 

Kommentarer