Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering i Huset40 i Faxe Ladeplads

Afholdes 18. august 2019 kl. 14:00 - 16:00

Nu er det igen blevet tid til en ny og spændende udstilling i Huset40 i Faxe Ladeplads. Søndag d. 18. august kl. 14 – 16 er der fernisering, hvor kunstneren Finn Poul Hansen udstiller.

Kunstneren fortæller således om sig selv, sit liv med fotografi samt hele sin kunstneriske udvikling:

 

– Da jeg var barn i 60´erne, husker jeg, at min far både fotograferede og filmede. Det var mest sort/hvid og smalfilm dengang og min far stod selv i mørkekammeret og fremkaldte sine fotos.

 

– Jeg var ofte med i mørkekammeret, og det var jo helt magisk at se, når billederne dukkede op i karret med fremkaldervæske. Det førte til, at jeg købte et brugt fotografiapparat og fik taget en masse sort/hvid fotos, af alt muligt og med min fars hjælp, prøvede jeg at holde styr på iso, blændeåbning, tid og afstand – det var sjovt at lege med.

 

– Så gik der en masse år og jeg fik anskaffet mig et digitalkamera og gik i gang med at fotografere igen. Naiv som jeg var med mit nye kamera, blev jeg faktisk ret skuffet, da jeg så mine første fotos, taget på ”AUTO” – de var kedelige, uskarpe og helt igennem ubrugelige. 

– Men så begyndte jeg at bruge Av, TV og M knapperne, som gør, at man selv skal lave indstillingerne, og så lidt efter lidt, fik jeg gode resultater.

 

– Jeg var i Finland to gange sammen med andre fotografer, hvor vi havde Uri Golman som guide. Det var en fantastisk oplevelse og på den ene tur, havde jeg fornøjelsen af at sidde i fotoskjul sammen med Uri i flere dage, dér fik jeg virkelig lært en masse teknik og samtidig taget en masse gode bjørnebilleder.

 

– Jeg kan rigtig godt lide at fotografere i naturen og helst med et strejf af mystik – det må meget gerne give et indtryk af, at der er mere end det, man lige umiddelbart kan se og dermed kan beskueren blive trukket længere ind og med sin egen fantasi, komme endnu længere ind i den verden, som billedet er starten af.

 

Det bliver en spændende udstilling, og som sædvanlig er det ganske gratis at komme til fernisering i Huset40 – alle er velkomne!

Tid

Dato:
18. august 2019
Tidspunkt:
14:00 - 16:00

Sted

Huset40
Hovedgaden 40
Faxe Ladeplads, Faxe Ladeplads 4654
+ Google Maps
Mere information (Åbner i nyt vindue)

Alle arrangementer