Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Haslev Garnfestival 2020 -Danmarks hyggeligste garnfest

Afholdes 22. januar kl. 10:00 - 17:00

LOF Haslev – Byens Dag- og Aftenskoles Afdelingsleder Claus Kronborg samt medarrangører Pia og Heidi Johannesen, Krea Deluxe, indbyder til Danmarks måske hyggeligste garnfest, der afholdes i Haslev, lørdag den 22. februar 2019 fra kl. 10-17 og søndag d. 23. februar fra kl. 10-16 på Nordskovskolen, Bækvej 14 i Haslev.

Inspireret af strikkeevents rundt omkring i landet, og med baggrund i de sidste års succes med at afholde Garnfestival i Haslev, afholder LOF Haslev med afdelingsleder Claus Kronborg og Pia og Heidi Johannesen fra Krea Deluxe nu for femte gang denne store event i Danmark.

Grundet de forrige års succes udvides garnfestivallen på flere punkter.

Garnfestivallen vil i 2020 strække sig over 2 dage og tilbyde endnu flere workshops.

Garnfestivallen har desuden skiftet navn fra Haslev strikkefest til Haslev Garnfestival. Dette for at henvende sig ikke kun til de strikkeglade, men også til de andre garnelskere der hækler og broderer.

Der kommer fagfolk inden for den kreative verden, med workshops, salg af garn, bøger mm. og der bliver 20 forskellige stande, hvor man kan blive inspireret og udveksle opskrifter, få tips og se alt det nye indenfor dette område. Der vil være mulighed for at gøre gode køb på de mange salgsstande, deltage på en eller flere af de 13 workshops, drikke kaffe og spise en kage i den store café, samt nyde en dejlig frokost kreeret af den Lotte Kjellerup, som gæsterne har bestilt hjemmefra, siger afdelingsleder Claus Kronborg.

Der er således flere muligheder for at forsyne sig under strikkefesten, et sted hvor man kan købe sin frokost, hvis man ikke allerede har forudbestilt denne på hjemmesiden lof.dk/haslev og et område i caféen, hvor man kan købe kage, samt kaffe/the og vand. Herved undgår man at skulle spilde tiden ved at stå i kø på denne spændende dag.

Vi har nogle helt fantastiske designere med i år som afholder workshops – hele 13 workshops og 3 åbne broderishops begge dage.

Vi er stolte af at kunne præsentere vores gæster for navne som Lene Holme Samsøe, Annette Danielsen, G-uld, Signe aka @plummom, Gitte Vinding og Krea Deluxe. Og så har vi en særlig gæste underviser som flyver ind helt fra Australien. Hækledesigner Rachel Lee aka @littleaquagirl som har mere end 100.000 følgere på Instagram deltager også på Haslev Garnfestival. Underviserne vil også kunne opleves på scenen begge dage.

Udstillerne skal gennem weekenden inspirere vores gæster med nye projekter og foreløbig deltager følgende deltager med stande; G-uld, Önling, Frk. Fines garn, Mønsk Naturgarn, Marsø Art, Tilles, Bøge Design, Oasen, Wool & Wilderness og Krea Deluxe – flere udstillere følger.

Skulle man have gjort et fejlkøb, har man for meget garn til overs fra et tidligere projekt, eller ønsker man bare at få ryddet lidt op i garngemmerne, så har man muligheden nu. Ved strikkefesten er der også et ”Byt-til-nyt-marked” – rent bytteri – altså ikke noget med penge – hvor man mødes og indbyrdes forhandler sig til et godt bytte. På den måde kommer man af med noget, og til gengæld kommer man hjem med noget helt andet.

Haslevsjalet 2020

Traditionen tro har en designer lavet sit bud på ”Haslevsjalet”. I år er det Krea Deluxe der har stået for designet og den 15. januar kan alle der deltager i Haslev garnfestival downloade strikkeopskriften på Haslevsjalet 2020, på LOF’s hjemmeside og Facebook – helt gratis.

Støtteprojekt 2020

Som noget nyt indfører vi et årligt støtteprojekt. Haslev Garnfestival udvælger hvert år en sag/forening/projekt som vi støtter op om.

I 2020 har vi valgt at udvikle en hækleopskrift som skal bruges til en helt særlig anledning.

  1. 15. januar kan alle der deltager i Haslev Garnfestival downloade hækleopskriften på Årets støtteprojekt 2020 – Hospice bamsen.

Opskriften på Hospice bamsen gives til de frivillige, der hækler for Hospices i hele landet. Hospicebamserne gives til de børn der kommer i berøring med Hospices og som har brug for lidt ekstra støtte i en svær tid.

Doner en Hospicebamse:

Brug dine garnrester og hækl en Hospice bamse, den vil blive modtaget med stor taknemlighed. Tag den/dem med på Haslev Garnfestival, så sørger vi for at Gudenå Hospice får din bamse og giver den videre.

Det kan du også glæde dig til:

Sceneområdet bliver i 2020 udvidet med flere siddepladser, hvor du kan strikke, hækle, brodere med dine ”garnvenner” og skabe nye relationer.

Store scene:

Her vil du begge dage blive underholdt af nogle af vores dygtige workshopundervisere på scenen:

  • Annette Danielsen: Annettes sure tale til nationen om strikkeprøver.
  • Lene Holme Samsøe – Bladmønstre
  • G-uld: – Om plantefarvning
  • Erinna Lee: Amigurumi hækledesigner fra Australien
  • Marianne Ochwat fra Tille´s: Broderi når det er bedst
  • Modeshow med Signe Kankelborg/@plummum som konferencier
  • Krea Deluxe – Om årets støtteprojekt

Der er foreløbig tilmeldt rigtig mange til denne Strikkefest, som nu er gået hen og blevet en årlig tilbagevendende begivenhed her i Haslev i den kolde vintermåned, men vi lukker for adgangsbillet nr. 1400 fordelt over de 2 dage, flere kan vi simpelt hen ikke være og det skal jo også være hyggeligt og der skal være god plads til alle. Faktisk er der besøgende fra hele Danmark lige fra nord i Jylland til vores sydlige region på Sjælland, faktisk kommer der besøgende både fra Sverige og Bornholm, oplyser Claus Kronborg. Så man kan faktisk godt sige at denne Strikkefest er noget af et tilløbsstykke og lidt unikt i Danmark.

Man kan følge Garnfestivallen på Facebook – Haslev garnfestival 2020

Billetter til Haslev garnfestival 2020, kan kun købes på forhånd via hjemmesiden     https://lof.dk/haslev/kurser/haslev-garnfestival, så bestil i god tid og kom endelig forbi og få en hyggelig dag med masser af kreativitet, og så koster entréen kun kr. 60,- og workshops kr. mellem 150-300,-. Der er ingen billetsalg ved indgangen, oplyser afdelingsleder Claus Kronborg, som glæder sig til at se de mange besøgende og workshopdeltagere.

LOF Haslev og Garnfestival 2020 holder til på Nordskovskolen, der ligger på Bækvej 14 i Haslev.

 

Claus Kronborg                      Heidi og Pia Johannesen

LOF HASLEV                          Krea Deluxe

Tid

Dato:
22. januar
Tidspunkt:
10:00 - 17:00

Arrangør

Garnfestivalen

Sted

Nordskovskolen
Bækvej 14
Haslev, 4690 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer