Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jyske Bank Løbet

Afholdes 4. maj 2019 kl. 10:00 - 17:00

Stevns Motorklub (SM) og Motorklubben Borup og Omegn (MBO) er i fuld gang med at planlægge og arrangere  JYSKE BANK LØBET, som bliver kørt lørdag den 4. maj.

Løbet er 2. afdeling af NEZ – NORDISK MESTERSKAB, samt en afdeling af DANMARKSMESTERSKABET og SJÆLLANDSMESTERSKABET i bilorienteringsløb.

Deltagerne er de bedste kørere fra Sverige, Finland og Danmark.

Løbet starter ved FLI´s cafeteria i Faxe Ladeplads i tidsrummet mellem kl. 13.00 og 15.00, hvor man har mulighed for at se bilerne.

Ruten er selvfølgelig hemmelig for kørerne.

Vi kører gennem Brandskov,  Stubberupskoven, Stubberup, Faxe kalkbrud, Faxeindustriområde, Faxebryggeri, Borreshoved, Tystrup,Orup,  Vindbyholt, Lindersvold, Feddet, Dyrehaven, Folehaven samt til mål i Faxe Ladeplads,hvor vi spiser og har præmieuddeling.

Det er over 30 år siden, vi har fået lov til at køre i selve kalkbruddet. Man har mulighed for at se bilerne køre nede omkring søerne fra udsigtsplatformen Prismet ved Faxe Vandrehjem i tidsrummet fra kl. 15.00 til 17.00.

Løbsleder Erik Molnit fra SM og Vagn Olsen fra MBO har gennem årene lavet flere løb sammen. Erik henter tilladelser hos lodsejerne, og Vagn tegner køreordrerne ind på kort til rutebøgerne.

Der ud over er der 6-8 personer i løbsledelsen til at køre kontrol og sætte skilte op på løbsdagen. Vi forventer at sætte ca 125 skilte og rutekontroller op, så vi kan kontrollere at kørerne har fulgt den rigtige rute. Vi sætter også hemmelige tidskontroller op, så kørerne bliver straffet, hvis de kører for stærkt. På selve løbsdagen har vi flere hjælpere til tidskontroller samt beregning af resultater.

Da det er mesterskabsløb, har vi dommere fra både Sverige, Finland og Danmark.

Det kan godt tage lang tid at få private tilladelser. Erik har besøgt og talt med ca 100 personer for at få lov til at køre. Det er rigtig hyggeligt at komme rundt og tale med de personer som ejer private veje,skove, marker,industriområder og andre steder hvor vi har mulighed for at køre. Efter at jeg havde fået tilladelse til at køre rundt om bygningerne, spurgte en ældre mand på 92 år om jeg ikke havde tid at blive og snakke. Det havde jeg selvfølgelig og den næste time fortalte han sin livshistorie om hans virksomhed og om maskiner, han selv havde bygget. Det var virkeligt spændende.

Det er ikke helt billigt at lave sådan et arrangement.

Vi har igen i år lavet sponsoraftale med JYSKE BANK samt VINEN OG DRUEN fra Faxe Ladeplads.

 

 

 

 

Tid

Dato:
4. maj 2019
Tidspunkt:
10:00 - 17:00

Alle arrangementer