Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Karise står sammen om at tiltrække flere, nye borgere

Afholdes 15. juni 2019 kl. 10:00 - 17:00

Karise Håndværker og Borgerforening, skolen, børnehuset og en række af de lokale ejendomsmæglere viser byen frem for boligsøgende familier lørdag den 15. juni.

2018 blev året, hvor et historisk stort antal nye borgere flyttede til Karise. 177 personer, hvoraf størstedelen flyttede ind i det økologiske bofællesskab Permatopia, fik ny adresse i Karise.

Men der er plads til mange flere friske kræfter i Karise, mener Karise Håndværker og Borgerforening, Karise Skole og Faxe Kommune. Derfor er de gået sammen med en række af de lokale ejendomsmæglere om at holde Åbent Hus lørdag den 15. juni.

Tag med på byvandring

Åbent Hus begynder på Karise Skole, hvor Faxe Kommune byder velkommen. Herefter tager Karise Håndværker og Borgerforening deltagerne med på en hyggelig byvandring.

Borgerforeningen fortæller om byens mange aktiviteter og viser de kulturelle samlingspunkter, butikkerne og Karise Børnehus. Turen vil også gå igennem det nye økologiske bofællesskab Karise Permatopia, hvor 90 familier for nylig er flyttet ind.

– Vi glæder os rigtig meget til at vise vores by frem. Vi er jo en lille by, men vi synes selv, at vi har alt, hvad en familie kan ønske sig. Et stærkt fællesskab, skønne omgivelser, boliger til fornuftige priser, daginstitution, skole og butikker, fortæller Martin Kleist Holm fra Karise Håndværker og Borgerforening.

Gratis frokost og oplæg om skolen

Efter byvandringen serverer Karise Skole sandwich og vand, og skoleleder Kenneth Falck Hansen fortæller om Karise Skole.

– Man vil hurtigt kunne se, at Karise Skole ligger i skønne omgivelser med flotte inde- og udearealer. Mens deltagerne spiser frokost vil jeg fortælle om, hvordan vi arbejder med ‘det hele børne- og ungeliv’ gennem et tæt samarbejde med Karise Børnehus, SFO’en Tandhjulet, Ungdomsskolen og musikskolen. Vi er os meget bevidste om at levere den tryghed, der er forudsætningen for læring og faglig udvikling, fortæller Kenneth Falck Hansen.

Kig på en ny bolig

Efter frokost kan deltagerne bruge et par timer på egen hånd på at se på huse og grunde til salg i Karise.

De kan også gå op på sportspladsen ved Karise Hallen, hvor der mellem klokken 11-17 er stor middelalderfest i anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag. Ifølge sagnet om Dannebrog blev flaget nemlig grebet i Estland af Karises grundlægger – Karl af Rise.

Tilmelding påkrævet

Det er nødvendigt at tilmelde sig Åbent Hus i Karise. Se program og tilmeld dig på Faxe Kommunes bosætningsside www.følelsenaffaxe.dk

Bor du i København, er der gratis bustransport fra Københavns Hovedbanegård.

Fakta om Karise

Karise er en hyggelig by med cirka 2250 indbyggere beliggende 21 kilometer syd for Køge. Byen har egen vuggestue, børnehave, skole, indkøbsmuligheder og togstation, hvorfra indbyggerne kan pendle til for eksempel København H på 66 minutter.

Karise ligger i Faxe Kommune. Faxe Kommune er en lille men veldreven kommune med 36.000 indbyggere, ni folkeskoler, 13 daginstitutioner, 45 dagplejere og mere end 200 lokale kultur- og idrætsforeninger. Her ligger ikke mindre end 1.900 private virksomheder, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Vores fire lokale togstationer bringer dig hurtigt mod Køge, Næstved, Roskilde og København.

Tid

Dato:
15. juni 2019
Tidspunkt:
10:00 - 17:00

Alle arrangementer