Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Om Wagnersopranen Birgit Nilsson

Afholdes 4. maj kl. 19:30

Det er lykkedes Faxe Kunst- og Musikforening at give medlemmer og interesserede mulighed for at nyde et tankevækkende foredrag med tidligere operasanger, professor i klassisk sang og forfatter Elisabeth Meyer Topsøe om en af operaens største kunstnere – Wagnersopranen Birgit Nilsson.

Info

Birgit Nilsson (1918-2005) var en af verdens højest betalte og mest feterede operastjerner, beundret for sin unikke stemme, der kunne alt- fra høje, sølvskinnende pianotoner til en overvældende styrke, der fyldte de største operahuse og koncertsale – som vi skal høre!
Hun voksede op på en skånsk bondegård, smukt beliggende, med masser af dyr, hvor alle tog del i arbejdet, og alt foregik med hånden, da der hverken var elektricitet eller rindende vand. Hun gik til skolen, hvor de fem klasser blev undervist i to værelser. Læreren så gerne hun kom i realskolen, men det fik hun ikke lov til, og som plaster på såret fik hun lov at gå til klaver. Klaverlæreren fik hende med i kirkekoret, og ad snørklede veje blev hun indskrevet til optagelsesprøve ved Musikaliska Akademien i Stockholm – men hendes far blev rasende og nægtede at støtte hende økonomisk. Kom og hør hvordan en uventet hjælp fik hende til Stockholm, men hvordan flere uventede nye modstandere nær havde kostet 1960- erne og 70-ernen operaverdenens eneherskende Isolde, Brünnhilde, Elektra og Turandot.

Tid

Dato:
4. maj
Tidspunkt:
19:30

Sted

Vemmetofte Kloster
Klostervej 3
Vemmetofte, 4640
+ Google Maps

Alle arrangementer