Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Spillestedskoncert med Ulla Britt Simonsen & M.C. Hansen

Afholdes 16. maj 2019 kl. 19:30 - 21:30

Torsdag d. 16. maj kl. 19:30 byder Faxe Musikskole, Faxe Kommune og Faxe Kommunes Biblioteker igen på Spillestedskoncert. Denne gang er det Ulla Britt Simonsen & M.C. Hansen.

To verdener forenes når Ulla Britt Simonsen og den prisvindende M.C. Hansen danner musikalsk makkerskab. M.C. Hansen udgiver sit syvende og første dansksprogede album 25. maj og UBS udgiver til september en EP, som opfølgning på albummet Tråde fra 2017.

 

Selvom de to stammer fra samme egn så kigger de dog musikalsk fra to hjørner nemlig jazzen og country/folk- musikken. Fælles for dem begge et uundgåeligt dyk ned i Bob Dylan og Woody Guthrie og herfra er et interessant møde opstået.

Ulla Britt Simonsen (UBS) udgav i 2017 en håndfuld meget personlige frygtløse versioner af nogle af de helt store klassikere fra netop Woody Guthrie, Bob Dylan og Van Morrison. Alle oversatte og gendigtede på dansk.

UBS har nu arbejdet videre på den inspiration. Fra det mere historiske album springer hun nu ud med egne sange. Stilen er rootet og hælder mod dansk sangskriverstil , men Ullas egen rod i jazzen fornægter sig ikke i hendes klang og måde at frasere og fortælle sine historier på.

Der på alle fronter skåret ind til benet. Harmonierne er mere enkle og teksterne er transparante stemningsbilleder som er hentet fra hverdagen, fra hjertet og fra midvejs livet.

– Det er sange hentet indefra – sunget på dansk, velklædte, men uden make up, siger Ulla Britt Simonsen.

M.C. Hansen med det borgerlige navn Mads Christen Hansen har hentet sin musikalske inspiration fra amerikansk folk- og countrymusik til dansk historiefortælling á la Benny Andersen. Også her hører man ekkoet af Woody Guthrie, Bob Dylan, Towens Van, Ulf Lundell og Allan Olsen. MC Hansen lægger sig i hækbølgen af en lang dansk sangskriver tradition, når han på Hausgaards maner leverer sine historier med lige dele fortællelyst og humor.
Som turnerende musiker færdes den prisvindende sangskriver lige hjemmevandt der hvor hans medrivende fortællinger udspringer, nemlig fra hjemegnen ved Præstø Fjord som på landevejene i USA, Canada og resten af Europa.

Både UBS og M.C. har sunget mange år på engelsk. Men begge to er enige om at afstanden til publikum helst skal være så lille som mulig. Der sker nemlig magiske ting i koncertrummet når man synger danske sange.

– Det er gået op for mig , at selvom de fleste danskere er ret gode til engelsk, er der stadig en sprogbarriere. Den ambition jeg har med selv historien er den sammen uanset, hvilket sprog jeg synger på . Men særligt efter , at jeg er begyndt at skrive på dansk, har jeg oplevet, at der er meget mere, der trænger igennem og rammer folk dybere, når jeg synger på modersmålet. Det er en af de sidste barrierer jeg gerne vil bryde ned, siger M.C. Hansen.

Og UBS følger trop:

– Når vi hører sange sunget på vores eget sprog, bliver sproget mere end flotte akkompagnerende sætninger til musikken. Ordene springer os i ørerne på en anden måde med en helt anden vægt på indholdet, end når vi f.eks. lytter til en amerikansk jazzstandard.

 

 

Og hvad kan man så forvente sig sådan en aften?

For UBS og M.C. Hansen er i godt selskab af den alsidige Jacob Chano, en sideman der er kendt for sit nærvær, lydhørhed og parathed, når det gælder at bakke musikalsk op. Med kor, percussion, harmonium, og diverse hittepåsomme påfund, pakker Jacob Chano sangene ind på fineste vis. Så man kan forvente sig en håndspillet koncert med stemmer der er pakket sirligt og skrøbeligt ind i diverse instrumenter. Med fortællende sange om M.C.´s morfar, der døde midt i en sætning i sin guldbryllupstale til sin kone. Om Balle-Lars, der i 1858 skød og dræbte en enke i Præstø og blev hovedperson i Danmarks næstsidste offentlige henrettelse.

Om det at hænge i med den sidste negl, når alt omkring er ved at gå itu. Sangen om at støje og tale for meget, eller om mødet med den person, der lige netop var hjørnet i det puslespil, der længe havde været væk.

 

Billetter koster 50 kr. pr. stk. – dog halv pris for musikskolemedlemmer – og kan købes på www.faxebibliotek.dk

 

Tid

Dato:
16. maj 2019
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Sted

Haslev Bibliotek
Jernbanegade 62
Haslev, 4690 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer