Land og by

Dyrehelte fra Sjælland søges

I uge 41 er det sidste chance for sjællandske kæledyr at blive tilmeldt Danmarks Dyrehelt 2019. En af dem, der allerede er indstillet til konkurrencen, er besøgsponyen Per fra Smørum.

 

De passer på os, overøser os med kærlighed og løfter vores humør. Vores allesammens hverdagshelte, kæledyrene, skal endnu engang hyldes, når Agria Dyreforsikring kårer “Danmarks Dyrehelt 2019”.

I uge 41 er det sidste chance for sjællandske kæledyr at blive tilmeldt konkurrencen. De mange gode historier vil blive indsamlet, og den regionale, sjællandske vinder kåres i løbet af uge 42.

Ponyen Per og Ponypatruljen

Ponyen Per fra Smørum er et af de kæledyr, der allerede er blevet tilmeldt konkurrencen. Til hverdag er han besøgspony hos botilbud og plejecentre på Sjælland, hvor han får gode minder frem og spreder kærlighed hos ældre og børn og unge med diagnoser. Sammen med sin ejer, Sophie Klint-Aldershvile, har de startet den frivillige organisation ‘Ponypatruljen’, hvor ponyer drager ud og spreder glæde. Organisationen blev stablet på benene efter, at Sophie havde været syg med depression og angst – noget som Per hjalp hende igennem: “Per var min klippe hele vejen igennem,” fortæller hun.

Om konkurrencen

Formålet med kampagnen “Danmarks Dyrehelt 2019” er at hylde danske kæledyr for den glæde, de tilføjer hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Sidste år løb besøgsponyen Laban fra Nordjylland med titlen for det helt særlige nærvær og den glæde, han spreder på plejehjem i regionen. Året før, i 2017, blev Molly fra Odense kåret som Danmarks Dyrehelt. Med sine fantastiske egenskaber hjælper og støtter Molly både børn med læsebesvær og er besøgshund for ældre.

Puk Elgård, tv-vært og storhjertet dyreelsker, tager del i eftersøgningen som del af konkurrencens dommerpanel, hvor hun skal være med til at udpege Danmarks Dyrehelt 2019. Hun glæder sig til at opleve den store forskel, dyr gør for deres ejere hver dag:

– Jeg vil gå meget langt for at hjælpe mine dyr, og jeg ved, at mine dyr vil gå langt for at hjælpe mig. Det var fantastisk at se det livgivende bånd mellem dyr og ejer, da vi ledte efter sidste års dyrehelt, og jeg glæder mig helt utroligt til at læse mange rørende historier igen i år.

Hvem skal vinde i 2019?

Tine Antvorskov er direktør i Agria Dyreforsikring, og hun slår fast, at alle kæledyr har mulighed for at blive Danmarks Dyrehelt 2019:

– Der er ingen fast opskrift på, hvad en dyrehelt er, og alle kæledyr har en chance for at vinde. Hvert år modtager vi mange fantastiske og overvældende historier om danske dyrehelte, og igen i år vil vi prøve at hylde så mange af dem som muligt. Så hvis du sidder med en helt i skødet eller på skulderen, håber jeg at du vil dele jeres historie.

Blandt de indsendte historier kårer Agria Dyreforsikring en regional dyrehelt i hver af de tre regioner, som går videre i finalen i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt 2019. Et hold af dyreeksperter og dyreelskere sidder i konkurrencens dommerpanel og hjælper med at finde vinderen. Katrine Johansen, der indstillede vinderen af Danmarks Dyrehelt 2019, Laban, er med i dommerpanelet.

Deltag i konkurrencen her

De regionale vindere vinder hver 5.000 kroner, og den endelige vinder tildeles 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til en dyrevelgørenhed af eget valg.

Tidsplan for Danmarks Dyrehelt 2019

Jysk vinder blev kåret i uge 40
Fynsk vinder kåres i uge 41
Vinder fra Sjælland og øerne kåres i uge 42
Danmark stemmer i uge 43
Hele Danmarks Dyrehelt 2018 kåres i uge 44

Dommerpanel

Tv-vært og dyreelsker – Puk Elgård
Dyreværnet – Direktør og dyrlæge Rikke Christensen Lee
Dansk Kennel Klub – Adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen
Evidensia Vordingborg Dyrehospital – Dyrlæge Lene Thaulow
Jydsk Racekatte Klub – Susanne Wehnert
Sidste års vinder – Besøgsponyen Laban med ejer Katrine Johansen
Agria Dyreforsikring – Direktør Tine Antvorskov

Ugepræmier

5.000 kroner, der doneres til dyrevelgørenhed af eget valg
Et års sygeforsikring til dyrehelten
Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 500 kroner

Den store hovedpræmie

20.000 kroner, der doneres til dyrevelgørenhed af eget valg
Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 1.000 kroner
Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf

Kommentarer