Terslev

E.On i Terslev vil halvere fjernvarmeprisen

oerslev_terslev_e-on_-fjern

Terslev: Allerede fra starten af 2016 kan fjernvarmekunder i Terslev og Ørslev se frem til billigere fjernvarme.

Siden 2006 har E.ON ejet og drevet fjernvarmeværket i Terslev, der blev etableret i 1995 som et såkaldt barmarksvarmeværk af Ørslev-Terslev A.m.b.a..

Med en årlig gennemsnitspris på 31.000 kroner for at opvarme et standardhus på 130 m3, ligger varmeværket på fjerdepladsen på listen over landets dyreste fjernvarmeleverandører.

Det naturgasfyrede kraftvarmeværk været fanget i en ond prisspiral. E.On har været tvunget til at bruge naturgas. Dansk Fjernvarmes undersøgelser viser, at afgiften på naturgas til kraftvarmeværkerne er steget hele 70 procent siden 2007.

Samtidigt måtte værket i en årrække ikke vælge billigere og grønne brændsler som flis eller halm. Derfor har E.ON længe forsøgt at finde en ny ejer til værket.

Men med energiforliget fra marts 2012 fik de 35 dyreste barmarksværker, lov til frit at vælge brændsel eller opvarmningskilde. Så nu er strategien ændret, så E.ON investerer i en ny biomassekedel istedet.

Læs også: Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk er landets 4. dyreste

På et bestyrelsesmøde i mandags blev det endeligt besluttet at Eon vil investerer 4,5 millioner kroner i en 1 megawatt træpille-kedel til varmeværket i Terslev. En biomassekedel vil sikre grønnere og billigere varme. Selvom projektet først skal godkendes af Faxe Kommune, er det tanken at varmeværket kan tage den nye kedel i brug allerede fra starten af 2016.

– Vi vil forhåbentlig allerede fra januar 2016 kunne producere 90 procent af fjernvarmen på biomasse, mens den resterende del kommer fra jysk biogas. Og hvis Faxe Kommune godkender vores projektforslag, forventer vi, at varmeprisen halveres til mellem 15.000 og 16.000 kroner årligt for et standardhus på 130 kvadratmeter, siger direktøren i E.ON Varme Danmark ApS Henrik Rasmussen. Det skriver Sjællandske.

Fakta:

Der er 250 decentrale naturgasfyrede kraftvarmeværker i Danmark. 123 af disse har udelukkende naturgas som brændsel.

Energitilsynet har netop offentliggjort en analyse af, hvorfor der er forskel i varmepriserne hos Danmarks 431 fjernvarmeværker. Analysen slår fast, at brændslet er afgørende for varmeprisen, og at de naturgasfyrede værker er specielt hårdt ramt. Det betyder gennemsnitligt ca. 3000 kr. ekstra på varmeregningen for en almindelig husstand på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh om året. For de 123 med udelukkende naturgas som brændsel er ekstraomkostningen højere.

Med energiforliget fra marts 2012 fik de 35 dyreste barmarksværker, der også er decentrale kraftvarmeværker, lov til frit at vælge brændsel eller opvarmningskilde. Disser værker har valgt biomasse i form af halm eller flis eller transmissionsledninger til naboværker med ledig kapacitet. Disse barmarksværker har umiddelbart kunne sænke varmepriser adskillige tusinde kroner.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommentarer