Faxe

Emil fra Faxe købte sjælden japansk legetøjsfigur for 20 kr. – I dag koster den 3.000 kr.

På DBA har Emil også været heldig at gøre sig nogle gode fund. Her har han blandt andet anskaffet sig en uåbnet B2 ’Pyrus Dragonoid’ for blot 20 kroner. Figuren er meget sjælden og Emil forventer minimum at kunne sælge den for 3.000 kroner. Foto: DBA.

Er du bekendt med de japanske Bakugan-figurer? For de fleste er Bakugan ukendt – ikke desto mindre kan de små figurer være mange penge værd. 20-årige Emil har en samling på mere end 2.500 styks, som er særlig eftertragtet blandt amerikanske samlere.

Kan du huske de japanske animationsserier Dragon Ball, Pokémon og Hamtaro? Disser anime-serier er blevet vist på dansk TV adskillige gange – og med de dubbede danske versioner er det nemt at glemme, at disse serier faktisk er japanske.

Der findes dog et hav af anime-serier, der aldrig er blevet vist på dansk TV og formentlig er ukendte for de fleste danskere. Dette er endvidere ikke ensbetydende med, at disse serier ikke er højtelskede blandt fans.

20-årige Emil Madsen er som besat af den japanske-canadiske serier Bakugan og det tilhørende strategiske spil under samme navn. Faktisk er Emil fra Faxe på Sydsjælland så opslugt af spillet, at han har fyldt sit hjem til randen med de små metalfigurer og ofte deler videoer af sin samling på YouTube. Det skriver DBA Guide.

Dette er den mest specielle figur i samlingen
Når det kommer til Bakugan, er Emil en vaskeægte ekspert. For det utrænede øje ligner de mange Bakugans mistænkeligt meget hinanden – men det er ikke et problem for Emil.

– Der findes ikke særlig mange Bakuganer, jeg ikke kan genkende. Alle Bakuganer er deroppe, siger Emil til DBA Guide og peger på sit hoved.

Der er dog én figur, Emil er særligt betaget af – og det er hans ’Bakugan BakuSurge Infinity Helios’. Figuren er meget sjælden og har en værdi på ca. 6.000 kr., og netop derfor vil Emil aldrig skille sig af med den.

Disse to figurer jagter Emil
Bakugan har fans verden over, og da det ikke er de samme figurer, der forhandles på de forskellige kontinenter, er nogle Bakuganer meget vanskelige at få fingrene i.

I USA blev der oprindeligt kun forhandlet Bakuganer i B1-størrelsen, hvilket er de mindste Bakuganer. I Europa er det derimod standardstørrelsen B2, der har været mest udbredt. De amerikanske Bakugan-samlere er derfor ellevilde efter at få fat i B2-figurerne.

På trods af at der findes Bakuganer i flere forskellige størrelser, der kan være vanskelig at erhverve sig, når man er bosiddende i Danmark, er Emils samling næsten komplet. Faktisk mangler han kun to figurer – nemlig ’Darkus BakuFlip Myriads Hades’ og ’Baku Phantom Khodokor’.

Sådan skaffer Emil sine Bakuganer
Emil var blandt de første ’Baku-Tuber’ – altså fans der delte videoer på YouTube af deres samling. Gennem sin YouTube-kanal har Emil fået kontrakt til andre Bakugan-samlere verden over – og benytter denne kontakt til at handle med de små figurer.

På DBA har Emil også været heldig at gøre sig nogle gode fund. Her har han blandt andet anskaffet sig en uåbnet B2 ’Pyrus Dragonoid’ for blot 20 kroner. Figuren er meget sjælden og Emil forventer minimum at kunne sælge den for 3.000 kroner.

Se video om Emil her:

Kommentarer