Faxe

En tidligere dømt 16-årig fra Fakse har været på spil igen

Kl. 23.20 anmeldte en 65-årig mand fra Store-Heddinge, at han netop var kommet hjem til sin bopæl, hvor en rude i en køkkendør var blevet aflistet og knust, inden indbrudstyven havde stjålet bilnøgler og en personbil fra stedet som det eneste.

Politiet undersøgte boligen for eventuelle spor efter indbruddet og foretog efterlysning af den stjålne personbil.

Netop efterlysningen af personbilen medførte, at Københavns Politi kl. ca. 03.00 fik kontakt med og standset den stjålne bil, hvorefter Københavns Politi kunne anholde en 15-årig dreng fra Gørløse og en 16-årig dreng fra Fakse.

Efter afhøring til deres kørsel i København bliver de to anholdte overført til Midt- og Vestsjællands Politi, idet politiet og anklagemyndigheden vil fremstille den 16-årige i et grundlovsforhør kl. 14.00 ved Retten i Roskilde som sigtet for indbruddet i Store-Heddinge og biltyveriet.

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om varetægtsfængsling, idet den 16-årige tidligere er dømt for indbrudskriminalitet i juni 2020.

Den 15-årige skal også afhøres til indbrudssagen og biltyveriet, hvorefter han formentlig løslades, da grundlaget for varetægtsfængsling af ham ikke er til stede.

Kilde: Midt –  og Vestsjællands Politi.

Kommentarer