Haslev

Færre indbrud i biler

De sidste år har budt på mange anmeldelser om tyverier fra varebiler og lastbiler i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

Efter et svagt dyk i 2016 kom vi i 2017 op på 634 tilfælde og i 2018 helt op på 651. Men nu ser det ud til, at kurven er knækket! Tallet for 2019 er “kun” på 319 tilfælde.
Samme positive tendens gælder for indbrud i personbiler. Hvor der i 2017 var 818 tilfælde og i 2018 669 tilfælde, er tallet for 2019 “kun” 578. Alligevel er der god grund til altid at følge et par gode råd:

  • Sørg for at bilen er låst og tænk over, hvor du parkerer. Vælg et befærdet sted, med lys og gerne videoovervågning. Parker f.eks. tæt op af en mur, hæk eller stakit, så man ikke kan få bilens bagklap op, uden at flytte bilen først.
  • Tænk over hvad du har med i bilen. Fjern dyrt værktøj og placer det værktøj, du vælger at tage med, så det ikke er synligt udefra.
  • Mærk dit udstyr – synligt eller usynligt – så det kan spores tilbage til din virksomhed. Bedst er mærkning med tydeligt CVR-nummer eller telefonnummer, men du kan supplere med usynlig mærkning, det såkaldte DNA-spray. Dyrt værktøj kan udstyres med en GPS-tracker. Sæt piktogrammer udvendigt på din bil, så tyven kan se, at din bil er sikret.

Kilde: Sydsjællands Politi på Twitter.

Kommentarer