Faxe Ladeplads

Faldende passagertal på Østbanen

lokaltog_oestbanen

Faxe Ladeplads: Efter mange år med stigninger i passagerantallet, har Østbanen udsigt til en nedgang i passagerantallet i 2015.

Østbanen har udsigt til en nedgang i passagertallet på omkring 3 procent i 2015 i forhold til 2014. Det viser en opgørelse som Trafikselskabet Movia har lavet pr. 30. september. Opgørelsen er udarbejdet for privatbanernes driftsherrer: Region Hovedstaden og Region Sjælland.Det skriver Dagbladet.

Det fremskrevne passagerantal for 2015 ligger dog stadig på niveau med rekordåret 2013, hvor i alt 1.064.398 passagerer tog en tur med Østbanen. For 10 år siden rejste omkring 850.000 med lokalbanen på Østsjælland.

– Tallene for Østbanen er bemærkelsesværdige, fordi der er tale om det første knæk på kurven i omkring 10 år. Vi har derfor undersøgt, om der kan være tale om statistiske tilfældigheder, men det er nedgangen for stor til at være. Vi har tælleudstyr i fem ud af de syv togsæt på Østbanen. Så vi står desværre med en reel nedgang i passagertallet, siger trafikselskabet Movias banechef Tommy Frost til Dagbladet.

Lave brændstofpriser

Prisen på en liter benzin har i det meste af 2015 kroner ligget på omkring 10 kroner. For få år siden lå benzinprisen helt oppe i nærheden af 14 kroner. Den lave pris sammenholdt med at små biler med god benzinøkonomi kan købes til overkommelige priser, har fået en del familier til at anskaffe bil nummer to.

Langvarige sporarbejder

– 2015 har været præget af langvarige sporarbejder, der har medført lukning af dele af S-banen og af hele Lille Syd. Det har givet forlængede rejsetider, og vi ved fra vores kunder, at der har været problemer med overgangen fra Østbanen til togbusserne og omvendt. Den slags kan mærkes på passagertallet, for hvis rejsetiden bliver længere, finder kunderne andre løsninger, siger Tommy Frost til Dagbladet.

Kommentarer