Haslev

Faxe fik 16 nye foreninger i første halvår

Danmark er et foreningsland, og danskerne er vilde med foreningslivet, som buldrer derudad. Faktisk viser nye tal, at der på landsplan opstod hele 4.115 nye foreninger i første halvår af 2019.

 

Hos DGI kunne de i starten af april juble og fejre en markant medlemsfremgang. Over en tiårig periode er medlemstallet hos de danske idrætsforeninger vokset med hele 336.000 personer.

 

Men danskerne strømmer ikke kun til landets etablerede foreninger. Faktisk pibler det frem med nystiftede foreninger i hele landet.

 

Fra Counter-Strike i hovedstaden til fynske frimærker

Alene i første halvår af 2019 blev der registreret hele 4.115 nye foreninger på landsplan. Heraf er de 16 nye foreninger at finde i Faxe Kommune. Det viser en undersøgelse fra regnskabsprogrammet Dinero.

 

– Vi var nysgerrige efter, hvad det er for nogle foreninger, som bliver grundlagt rundt omkring, og jeg må sige, Foreningsdanmark favner bredere, end jeg havde fantasi til at forestille mig: Counter-Strike-klubben i København, jagthundeklubben i Thisted, bådlauget i Holbæk, frimærkeklubben i Middelfart, den arkæologiske forening i Lejre og strikkeklubben i Slagelse. Uanset hvor man kigger hen, så popper nye foreninger med vidt forskellige formål frem, og der er virkelig noget for enhver smag, siger Martin Thorborg, som er direktør i regnskabsprogrammet Dinero.

 

For nyligt lancerede Dinero en version af sit regnskabsprogram, som er særligt tilpasset landets foreninger.

 

– Foreningslivet er en grundpille i vores samfund, som samler både de yngste, de ældste og alle os midtimellem. Det er ikke en tilfældighed, at foreningsliv og frivillighed for få år siden blev en del af Kulturministeriets kulturkanon sammen med ni andre ærkedanske begreber som hygge, frisind, velfærdssamfundet og kønsligestilling, siger Martin Thorborg.

 

Flest nye foreninger på Samsø – færrest i Ishøj

I Samsø Kommune blev der i årets første halvår 2019 registreret 4,3 nye foreninger pr. 1.000 indbyggere. Dermed havde Samsø Kommune landets højeste antal nye foreninger i forhold til antal indbyggere. Herefter følger Thisted, Struer, Middelfart og Fanø Kommuner på listen over de kommuner med flest nye foreninger i forhold til antal indbyggere.

 

I den anden ende af skalaen havde Ishøj Kommune det laveste antal nye foreninger i forhold til antal indbyggere. Ishøj efterfølges af Albertslund, Egedal, Greve og Fredensborg Kommuner.

 

Se listen med alle kommuner her.

 

Top 5: Kommuner med flest nye foreninger pr. 1.000 indbyggere

 

  Kommune: Nye foreninger: Nye foreninger per 1.000 indbyggere
1 Samsø 16 4,3
2 Thisted 151 3,5
3 Struer 32 1,5
4 Middelfart 56 1,4
5 Fanø 5 1,4

 

 

Top 5: Kommuner med færrest nye foreninger pr. 1.000 indbyggere

 

  Kommune: Nye foreninger: Nye foreninger per 1.000 indbyggere
1 Ishøj 6 0,3
2 Albertslund 8 0,3
3 Egedal 13 0,3
4 Greve 17 0,3
5 Fredensborg 16 0,4

 

Datagrundlag:

En ny forening er i denne undersøgelse en forening, frivillig forening eller en forening med begrænset ansvar (F.M.B.A), som er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) i perioden 1. januar-30. juni 2019.

 

Du kan se alle de nyregistrerede foreninger i en Excel-fil her: Se listen her.

 

Kilder:

CVR – www.cvr.dk

Danmarks Statistik – www.dst.dk

DGI – www.dgi.dk

Kommentarer