Erhverv

Faxe-firma er indstillet til Brolæggerprisen 2015

brolaegger_kompagniet_faxe

Faxe: Brolægningen på Israels Plads, der er udført af Brolægger Kompagniet A/S fra Faxe, er indstillet til Brolæggerprisen 2015.

Brolægger Kompagniet A/S, med base på Kornagervej i Faxe, har udført belægningen på Israels Plads i København, der er blevet indstillet til Brolæggerprisen 2015.

Det er anden gang, at Faxe-firmaet har stået for brolægningen på et projekt, der er indstillet til Brolæggerprisen. Kulturhavn Kronborg vandt Brolæggerprisen i 2012 og her havde Brolægger Kompagniet A/S udført brolægningen sammen med J.B. Brolægning.

– Det er da noget, vi er stolte af, siger Jakob Windfeld Petersen, medejer i Brolægger Kompagniet A/S og projektleder på Israels Plads til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hovedentreprenøren på Israels Plads er Barslund A/S, der endte med at give Brolægger Kompagniet opgaven, efter nogle prisforhandlinger.

– Så alt, hvad der er lavet af sten herinde, det er os”, siger Jakob Windfeld Petersen.

Brolægger Kompagniet A/S gik i gang med arbejdet i september 2013 og skulle have været færdige i juni 2014. Men leveringen af al granitten, der er fra Kina, blev forsinket så den først ankom i november.

Projektet har givet virksomheden en del logistiske udfordringer. Trafikken skulle fortsat afvikles og brandvæsenet krævede gennem hele forløbet at de havde adgang til de fredede bygninger i området, så det var begrænset hvor mange afspærringer, der kunne være ad gangen.

– At lave så stort et projekt i hjertet af København har været udfordrende. Man kan ikke lave noget så stort, som det her, uden at være lidt i vejen, siger Jakob Windfeld Petersen.

Pladsens store trappe, der er monteret på et stålskelet, betegner Jakob Windfeld Petersen som deres største bedrift på stedet.

“Den var noget af en mundfuld”, siger han.

Omkring otte mand fra Brolægger Kompagniet A/S har været beskæftiget med projektet, hvor der er brugt brolægningsarbejdskraft for cirka fire millioner kroner, oplyser Jakob Windfeld Petersen til licitationen.dk.

Brolægger Kompagniet A/S har også udført brolægninger i Faxe og omegn. Blandt andet har de brolagt forpladsen ved Faxe Kirke (foto).

Brolæggerlauget under Dansk Byggeri har uddelt Brolæggerprisen siden 1986 til en bygherre, rådgiver, institution eller kommune, der har vist nytænkning og særlig idérigdom i forbindelse med et eller flere belægningsarbejder.

Der lægges både vægt på kreativitet, valg af materialer og den håndværksmæssige kvalitet. Yderligere tæller det også, at bygherren eller de projekterende teknikere har formået at føre kvalificeret tilsyn med arbejdets udførelse og sikret, at større fejl ikke fremtræder i det færdige resultat.

Med Brolæggerprisen følger et rejselegat på 25.000 kr., der ifølge fundsatsen skal anvendes til studiebesøg i udlandet, hvor prismodtageren forhåbentlig kan finde ny inspiration.

Lauget modtager indstillinger til årets Brolæggerpris fra medlemskredsen, frem til udgangen af maj måned 2015.

Kommentarer