Haslev

Faxe Forsyning skal indsamle husholdningsaffaldet

Faxe Forsyning skal stå for indsamling af husholdningsaffaldet i Faxe Kommune fra 1. april 2019. Det står klart efter gennemgang af de tre indkomne tilbud fra to renovatørfirmaer og et kontrolbud fra Faxe Forsyning.

Faxe Forsyning tildeles opgaven grundet laveste pris og er samlet set det bedste tilbud i forhold til tildelingskriterierne i EU-udbuddet. Det viser det rådgivende ingeniørfirma SWECOs evaluering af de indkomne tilbud.

– Faxe Forsyning bestræber sig altid på at være det lokale forsyningsselskab til gavn for borgere og virksomheder i kommunen. Vi har særlig fokus på de lokale behov – uanset om det handler om vand, spildevand og affald, og derfor er jeg glad for, at vi fik lov til at afgive kontrolbud af byrådet,udtaler bestyrelsesformand Lars Juul og han fortsætter:

– Jeg er rigtigt tilfreds med, at der var tre tilbud. En situation, hvor der kun var én tilbudsgiver havde været ærgerlig, fordi man så ikke havde fået viden om, hvor pris- og kvalitetsniveauet på markedet ligger. Dét ved vi nu.

– Med renovatøropgaven i Faxe Forsyning får vi lettere ved at yde en rigtig god og mærkbar service til borgerne i vores kommune, afslutter Lars Juul.

– Jeg er glad for at Faxe Forsyning har fået opgaven. Det kommer først og fremmest borgerne i kommunen til gode rent økonomisk, idet forskellen mellem forsyningens tilbud og næstbilligste tilbud var ca. 1,7 mio. kr. pr. år og dermed 8,5 mio. kr. over kontraktens løbetid på fem år, udtaler næstformand René Tuekær og fortsætter:

– Da Faxe Forsyning – som offentligt ejet forsyningsselskab – lever efter hvile i sig selv princippet og derfor ikke må generere et overskud, vil den lavere pris komme borgerne direkte til gode. Derudover glæder det mig, at vi nu får 14-15 nye arbejdspladser i kommunen. Det må alle være glade for.

– Jeg er glad for, at vi får en masse nye kolleger. Selvom vi nok ikke får så meget med hinanden at gøre i dagligdagen, så skal det ingen hemmelighed være, at vi medarbejdere synes, at det er en rigtig god idé, at vi selv henter husholdningsaffaldet hos borgerne i kommunen, som vi også leverer vand til og renser spildevand for. Altså giver vi en endnu bedre borgerkontakt, udtaler håndværker Karsten Madsen, der er medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

– Frem til 31. marts 2019 vil M. Larsen stå for afhentningen af husholdningsaffaldet. Faxe Forsyning starter samtidig med, at den nye affaldsordning med mere sortering udrulles. Her skal der sorteres i fire fraktioner ved husstanden. Men det vil man høre meget mere om, når tiden nærmer sig. Vi forbereder en stor informationskampagne, udtaler adm. direktør Henrik Ellermann og han afslutter:

– Nu skal vi også forberede os på at selve renovatøropgaven. Der skal bl.a. anskaffes seks nye skraldebiler og ansættes 14-15 medarbejdere, som er indeholdt i vores tilbud på opgaven.

Kommentarer