Faxe Kommune starter nyt kursus for langtidssyge

faxe_sundhedscenter

Faxe Kommune inviterer alle langtidssyge på sygedagpenge på et nyt kursus ”Lær at tackle job og sygdom”

Tirsdag den 14. april starter Faxe Kommune et nyt kursus for alle med langvarig sygdom.

For mange mennesker med langvarig sygdom er det en udfordring at bevare sit job eller vende tilbage, hvis man først er blevet sygemeldt. Samtidigt kan forholdet til ens nærmeste blive svært, og man kan opleve perioder med nedtrykthed og bekymringer.

Kurset ”Lær at tackle job og sygdom” er et frivilligt tilbud specielt udviklet til dem, der modtager sygedagpenge. På kurset vil deltagerne få inspiration til, hvordan man kan finde løsninger, som betyder, at man kan vende tilbage til arbejdsmarkedet, selvom man har en langvarig sygdom.

På kurset får deltagerne:

  • Redskaber til at styrke mulighederne for at vende tilbage til job.
  • Redskaber til at håndtere deres sygdom – få mere overskud.
  • Mulighed for at dele tanker og synspunkter med andre i samme situation.
  • Lejlighed til at arbejde med deres stærke tider.

– Har du en langvarig sygdom? Oplever du, at dine symptomer forhindrer dig i at arbejde? Kunne du tænke dig inspiration til, hvordan du kan gå på arbejde på trods af sygdom? Skriver faxe Kommune i indbydelsen.

Kurset består af:

Kurset følger et fast program og foregår over seks mødegange af 2,5 time hver gang. Man mødes en gang om ugen. Der er 12-16 deltagere på kurset. Kurset starter tirsdag den 14. april og foregår på Faxe Sundhedscenter.

Interesseret?

Kurset ”lær at tackle job og sygdom” henvender sig til men­nesker, som er sygemeldt fra job, der har en langvarig lidelse og modtager sygedagpenge.

Interesserede der kan tænke sig at deltage på kurset, skal henvende sig til kommunen, for eksempel sagsbehandleren i jobcenteret.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til sundheds-konsulent Janie Sørensen på telefon 56 20 33 84 eller e-mail janies@faxekommune.dk

Kommentarer