Erhverv

Fire danske busselskaber bliver til ét

De fire ejere: Lars Larsen, Larsenbus - Carsten Papuga, Papuga - Mogens Pedersen, Egons og Peter Papuga, Papuga Bus, går sammen med Polaris om at skabe busselskabet Vikingbus. Foto Vikingbus, Bjarke Ørsted.

Egon’s, Larsenbus, Papuga og Papuga Bus vil fusionere under navnet Vikingbus, der bliver Danmarks største busoperatør. Den reelle ejer bliver samme selskab der kontrollerer Molslinjen og andre færgeruter.

Den nordiske kapitalfond Polaris bliver en endnu større spiller indenfor dansk turisme, da Polaris skal have 60 procent af aktierne i nyskabelsen Vikingbus med Egon’s, Larsenbus (Københavns Bustrafik), Papuga og Papuga Bus. De fire selskaber har de resterende 40 procent.

I forvejen ejer Polaris 79 procent af Molslinjen, der er Danmarks største færgerederi. Udover selve Molslinjen mellem Sjællands Odde og Aarhus, kontrollerer rederiet også Bornholmslinjen, Alsfærgen, Fanøfærgen, Langelandsfærgen og Samsøfærgen.

Med Vikingbus skabes Danmarks største operatør med cirka 450 busser, der udfører alle former for bustransport i Danmark og i udlandet, oplyses det i en pressemeddelelse. De fire busselskaber beskæftiger samlet cirka 775 medarbejdere og havde samlet sidste år en omsætning på 800 millioner kroner.

Vikingbus vil betjene en bred vifte af kunder i Danmark og Europa, herunder rejsebureauer, private virksomheder, foreninger samt offentlige kunder, der serviceres inden for skolekørsel, handicap- og sygetransporter samt rute- og bybuskørsel. Vikingbus vil operere inden for mini-, rute- og turistbuskørsel, oplyses det.

”Samlet bliver vi en endnu stærkere partner. Med vores samlede kompetencer og varierede busflåde vil vi blive endnu mere konkurrencedygtige,” siger Mogens Pedersen, der skal være administrerende direktør for det fusionerede selskab. Han er i dag også direktør for Egon’s.

Lars Larsen, direktør for Larsenbus, vil blive ansvarlig for busaktiviteter i Østdanmark; Peter Papuga, direktør for Papuga Bus, bliver ansvarlig for busaktiviteter i Vestdanmark, mens Carsten Papuga, direktør for Papuga, skal være ansvarlig for indkøb og udbud.

Danske overenskomster
”Som en førende operatør ønsker vi at sætte standarderne i branchen med veluddannede og service-mindede chauffører på danske overenskomster, så vi sikrer maksimal sikkerhed og trivsel for både kunder og ansatte,” siger Mogens Pedersen.

Managing Partner Jan Johan Kühl fra Polaris siger i pressemeddelelsen: ”Vi glæder os til et partnerskab om at udvikle virksomheden og skabe Danmarks første reelt landsdækkende busselskab, der kan gå forrest inden for service, kvalitet og bæredygtig drift.”

Vikingbus vil blive landsdækkende med afdelinger i København, Køge, Slagelse, Svebølle, Vordingborg, Vejle, Kolding, Skjern og Aarhus, hvor et nyt anlæg bliver opført.

Styrkerne ved fusionen er blandt andet stordriftsfordele ved indkøb af busser, brændstof, reservedele og så videre samt fælles IT- og økonomisystemer, markedsføring og udvikling. Fusionen vil betyde, at to afdelinger i Storkøbenhavn samles i Hvidovre, ligesom afdelinger i Brørup og Vejle vil blive samlet i Vejle.

Vikingbus vil blive indfaset som fælles brand efter konkurrencemyndighedernes godkendelse af fusionen.

Kommentarer