Førslev

Førslevfirma åbner kontor i Buenos Aires

Førslev: Rejsebureauet i Førslev Gl. Mølle har ansat en dansktalende argentiner.

Rejsebureauet Gyrd Rasmussen Travel, der har kontor i Førslev Gl. Mølle, har for alvor fået vind i sejlene. Bureauet er specialiseret i individuelle skræddersyede rejser og grupperejser med dansk rejseleder til Sydamerika, hvor ejeren Hans Erik Rasmussen sammenlagt har boet mere end fem år.

– Vi har hele tiden grupper og familier på rejse i Argentina, starter Hans Erik. – Vi har brug for en mand, der kan hente vores gæster i lufthavnen, booke vores hoteller og fungere som guide i Buenos Aires. Derfor er jeg utrolig glad for nu at have fuldtidsansat en argentiner, der både taler dansk og kender dansk tankegang.

Gonzalo Duport har besøgt Danmark mange gange. I 2005 var han elev på Haslev Udvidede Højskole, og her lærte han bureauets ejer Hans Erik Rasmussen at kende. Siden er Gonzalo vendt tilbage hvert år, hvor han bor hos sin tidlige lærer på HUH, Jørgen Villadsen i Levetofte. Jørgen er i øvrigt også en del af Gyrd Rasmussen Travel, idet han er rejseleder på en grupperejse til Galapagos til efteråret.

– For et par år siden hyrede jeg Gonzalo til at hjælpe på en rejse i Argentina, som jeg havde arrangeret for en gruppe danskere. Han løste opgaven ovenud tilfredsstillende, fortæller Hans Erik Rasmussen.

– Dengang besluttede jeg, at jeg ville ansætte Gonzalo, når vi voksede.

Gyrd Rasmussen Travel arrangerer mange skræddersyede rejser for par, grupper og familier, der ikke har rejseleder med, men rejser på egen hånd, og hvor alt er arrangeret af bureauet. Her er det yderst vigtigt, at vores lokale guider og hjælpere er pålidelige og servicemindede.

Gonzalo sætter en stor ære i at opfylde de ønsker, som bureauets gæster har, når de besøger Buenos Aires. Sidste år var Hans Erik rejseleder i Argentina med en gruppe rejsende – blandt andet Janne og Jens Thøsing Andersen fra Haslev. Parret ønskede en tangotime, og her tog Gonzalo dem med på et hyggeligt, lokalt tangosted, hvor de fik en lektion i den dans, der opstod i byens havnekvarterer for 100 år siden. På samme måde tager han kunstinteresserede med ud og besøge kunstnere, og han tager fodboldinteresserede med til kamp.

– For os som rejsebureau har det stor værdi, at have en lokal, dansktalende mand, der kender byen indgående, så vi kan give vores gæster mere end ”blot” udflugter til seværdigheder, fortsætter Hans Erik.

Hans Erik Rasmussen boede som ung nogle år i Argentina, og han har været gift med en argentinsk kvinde. Han har skrevet bøger om landet, som han besøger mindst en gang om året. I december kom han hjem fra en rejse, hvor han besøgte en lang række vingårde ved både Mendoza i Argentina og Santiago i Chile.

– Et af vores nye tiltag i 2016 er vinrejser, slutter Hans Erik.

– Her vil Gonzalo fra vores kontor i Buenos Aires koordinere vores gæsters besøg på de smukke vingårde, der ligger på begge sider af Andesbjergene.

Er nogle læsere blevet nysgerrige for at høre mere om dette spændende land, kan man besøge dem på www.gyrdrasmussentravel.dk eller komme til en af deres Åbne Rejsesøndage i det hyggelige bureau på Førslev Møllevej 5, hvor de også fortæller om rejsemuligheder til Peru, Bolivia, Brasilien, Chile, Ecuador og Galapagosøerne.

Næste gang er søndag den 7. februar klokken 13 til 17.

argentina_gyrd-rasmussen

Kommentarer