Haslev

De første affaldsbeholdere er nu leveret

Faxe Forsyning leverede i tirsdags de første affaldsbeholdere til forsyningens kunder. Udskiftningen blev skudt i gang med et kick-off-arrangement afholdt af beholderleverandøren Joca. Til arrangementet fik man mulighed for at se, hvordan beholderne samles og beklædes med klistermærker. Den store destruktionsmaskine blev også tændt. Maskinen har til formål at nedbryde de gamle beholdere, så de nemmere kan genanvendes. 

 

De næste otte uger leverer Joca 33.000 affaldsbeholdere til ca. 16.000 husstande. Med beholderne modtager kunderne en startpakke med en sorteringstaske og en vejledning til, hvordan de skal sortere. Når de nye beholdere leveres, hjemtages de gamle til genanvendelse.

 

Det helt nye for forsyningens kunder bliver at sortere madaffald. Det har ikke været en mulighed før. Den nye affaldsordning gør det ikke kun muligt for kunderne at sortere madaffald, men gør det også nemmere for dem at sortere generelt. Kunderne kan nemlig sortere hjemme ved husstanden i stedet for at køre på genbrugspladsen.

Kommentarer