Haslev

Geomuseum Faxe kickstarter Kend dit land

Fra september tager tusindvis af skolebørn fra landets 4.klasser på dannelsesrejser i miniformat med projektet Kend dit land for at stifte bedre bekendtskab med deres land. Turen går her forbi Geomuseum Faxe, som er specielt prikket ud til at være en destination på rejsen.

 

BIG 9 forløbet giver stor viden om fortidens dyr og geologi  

Geomuseum Faxe er sammen med 103 andre besøgssteder blevet udvalgt af Slots- og Kulturstyrelsen, fordi Geomuseum Faxe bidrager til at arbejde med centrale dele af Danmarks kultur- og naturarv, der er vigtige for børn at blive fortrolige med.

 

Skolebørnene kan gå på opdagelse i Faxe Kalkbrud og finde de 9 mest eftertragtede fossiler. Det er det vi kalder BIG9 Fossilsafari. Efter en kort introduktion til geologien og de fossiler der kan findes i Faxe Kalkbrud går eleverne selv ned i bruddet. Her begynder jagten på de 9 eftertragtede fossiler. Motivationen er høj, for skolerne dyster imod hinanden om at finde flest fossiler.

 

Børn fra 55 kommuner er med

Fire ministerier har inviteret alle folkeskoler og frie og private skoler til at søge om at være med i Kend dit land. 198 skoler i 55 kommuner har takket ja til at være med i projektet, og planlægger selv ruten for deres klasses opdagelsesrejse. Centralt for alle turene er, at børnene bevæger sig fra deres lokalområde og rejser til egne af landet, de ikke nødvendigvis kender i forvejen.

Geomuseum Faxe har allerede haft besøg af elever fra Ikast-Brande, Billund og Vesthimmerlands kommuner.

 

Fakta om Kend dit land

Kend dit land er et projekt, der sender 4. klasseelever på minidannelsesrejser i Danmark. Her møder børn en stribe af Danmarks bedste tilbud inden for kultur, natur og historie. Fire ministerier, Kulturministeriet, Social- og Indenrigsministeriet, Undervisningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet, står bag projektet. I skoleåret 2019/2020 kommer over 8.000 elever fra 55 kommuner til at krydse landet i bus og gå på opdagelse i egne af landet, de måske ikke kender i forvejen. Ved at være med i Kend dit land får klasserne adgang til skræddersyede ruter med en stribe af landets bedste kultur, historie- og naturtilbud for børn, hvor Geomuseum Faxe er en af de udvalgte destinationer.

 

Læs mere om projektet på www.kendditland.dk
Se tilbuddet fra Geomuseum Faxe på www.geomuseumfaxe.dk

Kommentarer