Kultur og events

Institution – teater iscenesat af gymnasieelever

Haslev Gymnasium glæder sig over igen at kunne samarbejde med dramatiker Simone Isabel Nørgaard.

“Institution” er arbejdstitlen på en kommende masterclass-produktion som kommer til at spille til november 2020, nærmere bestemt i uge 47.

I løbet af hele år 2020 har Faxe Kommune valgt at markere 150 året for Haslev som stationsby, og i denne sammenhæng har Teater-Vi-Tør og MSG valgt at byde ind med en forestilling som har Midtsjællands Gymnasium, tidligere Haslev Gymnasium, som omdrejningspunkt.

Elevernes tilgang til projektet har været at undersøge betydningen af ordet og begrebet INSTITUTION – hvad ligger der i dette? For nogle er det et udtryk for stabilitet, at være kulturbærende, ja måske ligefrem kvalitet, for andre har det modsat en lidt mere negativ klang og for andre igen vil alene ordet få det til at isne indvendigt.

Haslev Gymnasium blev grundlagt for nu 107 år siden, som følge af, at byen med sin station, voksede sig stor, og hurtigt viste der sig at være efterspørgsel på forskellige uddannelser i byen.

Ingeborg Davidsen, højskoleforstanderens datter, kom til at gå på den allerførste årgang sammen med 4 andre elever. I selskab med hende rejser vi til langt ind i fremtiden.

Fra gymnasite lyder det, at man igen i år har været heldige at kunne samarbejde med dramatiker Simone Isabel Nørgaard, som lige nu er nomineret til en Reumert for hendes manuskript til “Jordens Indre”.

Kommentarer