Haslev

Kontrol ved skoler

Politiet sætter netop nu ekstra fokus på trafikken ved områdets skoler. Vi har i denne uge blandt andet stået klar i de tidlige morgentimer og sidst på eftermiddagen på mange skoler, for at se om cyklisterne har korrekt lys på cyklen, om knallertkørerne har styr på deres knallerter, og om forældrene kører som de skal, bruger sikkerhedssele og lader deres mobiltelefon ligge, mens de kører.

Torsdag var vi fx. forbi Holmegaardsskolen i Fensmark klokken 7.00 om morgenen, hvor 15 elever kom cyklende til skole uden at have korrekt lys på cyklen. Politiet opfordrer til, at man jævnligt kontrollerer om lygterne lyser nok – cykellygter skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og også være synlige fra siden.

Forlygten skal lyse hvidt, gult eller blåligt. Baglygten rødt. Hvide, blålige og røde lygter må gerne blinke – med mindst 120 blink i minuttet. Gule forlygter skal lyse konstant. Lygterne skal være tændt fra solen går ned til solen står op, og når det i øvrigt er mørkt, tåget, eller svært at se på grund af fx regn eller slud.

Kommentarer