Haslev

Løkke ramte rigtigt

Statsministeren ramte plet med sin nytårstale om Europa og verden. Verden er i opbrud. Øjebliksbilledet er at verden rokker med usikkerhed og ustabilitet til følge.

 

John Wennerwald, Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

Det er ikke længe siden, at der var krig i Europa. For kun 73 år siden sluttede anden verdenskrig. I et dystert øjeblik kan jeg godt tænke, at kun dem som oplevede og husker rædslerne, er de eneste som virkelig bekymrer sig om verdensfreden.

 

Statsministeren udtrykte præcist; ”Jeg kan godt blive bekymret for, om alt det der blev sat i søen, i krigens kølvand, bliver skyllet væk igen. Ønsket om fred. Håbet om demokrati. Menneskerettighederne. Viljen til samarbejde. Internationale fællesskaber, der forpligter og beskytter. Bygget på ordentlighed. Skabt med verdenskrigene i frisk erindring.

Kan vi regne med, at den ordentlighed og den forpligtelse holder, når færre husker historien – som andet end netop historie? ”

 

I usikre tider skal vi samarbejde med hinanden, også selvom Trump, Putin, Kina og Brexit gør sit til at destabilisere de internationale strukturer.

 

Den smalle sti på vejen igennem de kommende års usikkerheder er internationalt samarbejde og et forenet, stærkt Europa.

 

Fred og sikkerhed er ikke en given sag.

 

 

Kommentarer