Haslev

Mesterbager med god VIND i sejlene

Mesterbageren i Haslev er gået over til VIND energi, hvilket sparer udledningen af ca. 25 tons Co2 om året. Foto: Privat

Mesterbageren i Haslev bruger lige så meget strøm som ca. 22 parcelhuse med 2 voksne og 2 børn om året.  Et almindelig hus med 2 voksne og 2 børn  bruger ca. 6000 KW om året.

Mesterbageren i Haslev, bruger ca. 130-140,000 kW på et år.

– Det er hovedsageligt de store maskiner som ovn og fryser , og røremaskine der bruger den store mængde strøm. Vi prøver hele tiden at forbedre os på alle områder. Og nu er vi så også gået over til VIND energi.  Det vil sige at vi sparer udledningen af ca. 25 tons co2 om året , hvad der er godt for klimaet – godt for alle, fortæller bagermester Brian Hansen.

Vi bruger dansk mel,  fordi vi ved at hele den arbejdsomme proces foregår her i landet og efter vores regler omkring stråforkorter, ingen round-upp  mm.

Kort sagt, en kort vej fra landmandens mark , til bagerens brød. Godt dansk håndværk hele vejen. Vi er selvfølgelig organiseret fagforeningsmæssigt , går ind for et godt arbejdsmiljø , hvor alle medarbejdere kan sætte deres præg på hverdagen , og ikke mindst produktionen.

Ud over den daglige normale produktion, som jo består af det primære at lave et godt brød og en god kage, sælge den til byens borgere, udvikler vi os også  hele tiden  på lovgivninger, klimarettet,  hygiejnemæssigt, sundhedsfagligt.  Det er kravet for at være selvstændig bager med en bagerforretning i dag.

Den almindelige forbruger tænker ikke så meget over det men , vi har et ansvar som butik at formidle og handle efter love og regler.

Hele Corona situationen har været en udfordring. Alle vores skilte der er påkrævet, er hovedsageligt corona relateret.  

Vi har max 2 kunder i butikken på èn gang. Kunderne skal holde afstand og bruge mundbind.

Alt sammen noget der gør det sjovt, spændene men også udfordrende at være selvstændig i dagens Danmark, afslutter Brian Hansen.

Kommentarer