Haslev

Ny institutionsleder for FGU Midt- og Østsjælland

Tommy Sylvest er ansat som institutionsleder for FGU Midt- og Østsjælland,der dækker kommunerne Ringsted, Sorø, Stevns, Faxe og Køge.

 

Han kommer fra en stilling som rektor på HF & VUC Nordsjælland. Med FGU Midt- og Østsjælland slår Ringsted, Sorø, Stevns, Faxe og Køge
kommuner den 1. august 2019 dørene op for et ambitiøst samarbejde om unges veje til uddannelse. 60-årige Tommy Sylvest er netop ansat som leder af den nye institution FGU Midt- og Østsjælland.

FGU står for Forberedende Grunduddannelse og er en uddannelse for unge, der har brug for et forberedende tilbud for at blive klar til at gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse eller opnå kompetencer til at gå i job. Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten, er formand for bestyrelsen i FGU Midt- og Østsjælland og har været med i ansættelsesudvalget. Han glæder sig til samarbejdet med Tommy Sylvest.

– Med ansættelsen af Tommy Sylvest har vi fået den helt rigtige mand til at stå i spidsen for både etableringen og driften af FGU Midt- og Østsjælland. Tommy har stor ledererfaring fra både det private erhvervsliv og offentlige institutioner. Samtidig har han et solidt kendskab til uddannelsessektoren fra flere niveauer, siger Henrik Hvidesten.

FGU Midt- og Østsjælland samt én FGU-skole vil blive etableret på Klemmenstrupgård i Køge. I Ringsted vil der blive etableret en FGU-skole i tilknytning til Campus, og der vil komme en FGU-skole i Faxe – alle med opstart den 1. august 2019 eller snarest derefter. Tommy Sylvest begynder sit arbejde som leder af FGU Midt- og Østsjælland fra den 15. januar 2019.

– Jeg glæder mig til at begynde arbejdet hos FGU Midt- og Østsjælland, og det bliver spændende at være med til at etablere en helt ny type uddannelse for unge. Jeg er sikker på, at vi med FGU Midt- og Østsjælland kan gøre en positiv forskel for en masse unge og hjælpe dem godt på vej videre til en uddannelse eller i job, siger Tommy Sylvest.

Tommy Sylvest har tidligere været forstander på VUC & HF Nordjylland samt adm. direktør i Geopartner. Han betegner sig selv som ”skole-menneske” og har beskæftiget sig med ledelse i mere end 25 år. Han kommer fra en stilling som rektor på HF & VUC Nordsjælland. Privat bor han i Hillerød med sin kone.

Kommentarer