Haslev

Peter Joensen forærer 15.000 kroner væk

Haslev: Byrådsmedlem for de konservative, Peter Joensen ønsker igen i år at anerkende det store frivillige og sociale arbejde i Faxe Kommune

I forbindelse med valgkampen til Byrådet i Faxe Kommune i efteråret 2013 lovede Peter Joensen, at han, hvis han blev valgt ind i byrådet, ville give en del af det beløb han får udbetalt i vederlag som byrådspolitikker, til velgørende formål i Faxe kommune.

Peter Joensen vil uddele 15.000 kroner om året, i den nuværende byrådsperiode fra 2014 til 2017, fordelt med tre gange 5.000 kroner, primo november. Pengene gives til ildsjæle, foreninger eller organisationer som yder en indsat for at udvikle, hjælpe og støtte svage, udsatte og/eller unge/ældre som har brug for hjælp.

Sidste år gav Peter Joensen de første tre gange 5.000 kroner til støtte for det frivillige og sociale arbejde i kommunen. Og nu er tiden kommet til udvælgelsen af dette års modtagere.

Alle kan indstille kandidater, som de synes har fortjent en donation. Peter Joensen modtager forslag om egnede modtagere frem til den 15. oktober. Blandt de indstillede vælger Peter Joensen tre forslag fra den østlige, og tre forslag fra den vestlige del af kommunen.

Læs også: De tre beløbsmodtagere er fundet

Midt i oktober startede afstemningen på facebook-siden C-Joensen.dk og den varede til lørdag den 31. oktober klokken 24:00. Få minutter over midnat udvalgte Peter Joensen de tre beløbsmodtagere.

– Jeg har altid sat pris på de sociale og frivillige indsatser som gode mennesker i civilsamfundet bidrager med til vores allesammens bedste. Jeg tror nemlig på, at du og jeg, diverse foreninger og organisationer samt ikke mindst de mange ildsjæle og netværk gør en forskel, ved de respektive små og store indsatser som hver dag sker mere eller mindre organiseret, skriver Peter Joensen i begrundelsen.

Man kan læse mere om hvordan man kan komme i betragtning og hvordan man indstiller egnede modtagere på hjemmesiden www.c-joensen.dk.

De tre udvalgte projekter/indsatser modtager hver 5.000 kroner ved et lille arrangement primo november måned.

Kommentarer