Haslev

Region Sjælland udleder 26% mere CO2

I en ny undersøgelse, udarbejdet af GreenMatch.dk, konkluderes det, at indbyggerne i Region Sjælland udleder 11,87 kg CO2 pr. indbygger, når de tager bilen på arbejdet på en almindelig arbejdsuge på fem dage. Dette er 26% mere end landsgennemsnittet, som ligger på 9,4 kg CO2 om ugen.

 

Kommunerne fra Region Sjælland udleder 26% mere CO2 ved pendling til og fra arbejdet sammenlignet med landsgennemsnittet. I en ny undersøgelse fra den grønne sammenligningstjeneste GreenMatch.dk, illustreres det, at Region Sjællands kommuner udleder 11,87 kg CO2 pr. indbygger. Til sammenligning udleder kommunerne fra Region Hovedstaden kun 7,10 kg pr. indbygger på en arbejdsuge.

 

Vordingborg udleder 3 gange så meget CO2 som Rødovre

Vordingborg Kommune er den kommune i Danmark, hvor indbyggerne udleder mest CO2 pr. indbygger i forbindelse med pendling. Kommunens indbyggere udleder 14,79 kg. CO2 pr. indbygger blot på én arbejdsuge. I den anden ende ligger Rødovre Kommune, hvor indbyggerne kun udleder 4,74 kg CO2. Derved udleder Vordingborg Kommunes indbyggere altså mere end tre gange så meget CO2 som indbyggerne i Rødovre Kommune. Til dette skal der dog nævnes, at indbyggerne fra Vordingborg Kommune har en længere pendlingsafstand til arbejde, som selvsagt spiller en stor rolle for det totale CO2-udslip ved pendling.

 

Elbiler kan halvere CO2-udslippet

I en undersøgelse, foretaget af Klimarådet i starten af 2018, konkluderes det, at en elbil udleder betydeligt mindre CO2 i dens levetid sammenlignet med de traditionelle biler. Kører du i en mellemklassebil, som eksempelvis Volkswagen Golf med en dieselmotor, udleder du 109,5 g CO2 pr. km. Ifølge Klimarådet vil den samme størrelse elbil, der kører 200.000 km over dens levetid, udlede halvt så meget CO2. Der er derved en del at spare på CO2-kontoen ved at vælge en elbil næste gang, du skal købe en bil, som du skal bruge til at pendle til og fra arbejde.

Hvis du vil læse mere om din kommunes CO2-udslip, kan du gøre dette her.

Kommentarer