Debat og politik

Regionen præsterer over evne

Skrevet af: John Wennerwald

Sundhedsvæsenet i Region Sjælland præstere over evne. Puklen efter Corona-nedlukningen er hastigt ved at være væk og ”normal drift” kommer tættere og tættere på.
Ved nedlukningen blev alle operationer og konsultationer aflyst og udskud. Puklen blev større og større, og vi endte med at have 4.400 udskudte operationer og 68.000 udskudte konsultationer.

Som resultat af en enorm indsats, har vores gode sundhedspersonale nu reduceret puklen til kun at mangle 2.100 operationer og 15.000 konsultationer. Det er en stor indsats og arbejdet fortsætter. Den aktuelle Corona-situation vil påvirke indsatsen, så der vil stadig være et godt stykke tid til vi har indhentet ”normal-drift” som før Corona-tiden.

Prioritering er altid en nødvendighed i sundhedsvæsenet, og der skal stadig en sundhedsfaglig prioritering til, når der skal vælges, hvilke patienter som skal behandles først. Noget er vigtigere end andet.

Takket være IT-systemet ”Sundhedsplatformen” er det muligt, at monitorere situationen over behandlinger tæt – det er også en positiv historie.

Dette er et læserbrev indsendt af John Wennerwald. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer