Haslev

Ret til tidlig pension

Der er forskel på arbejde.

Skrevet af John Wennerwald, Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

Mange håndværkere knokler på, og slider sig selv hver dag. Op og ned ad stiger og ned på knæ eller stående ved maskiner. Hele dagen. De fleste håndværkere kan med stor sandsynlighed ikke arbejde, til de er mere end 65 år, hvis de overhovedet kan arbejde så længe.

Omvendt er det ved stillesiddende arbejde, der kan der med stor sandsynlighed godt arbejdes længere. Nedslidningen af kroppen er markant anderledes, når man kun skal ud til kaffemaskinen eller hente printerpapir.

 

En ting er nedslidningen, som kan give dårligere livskvalitet i livets efterår. En anden ting der spiller ind på det velfortjente otium, er levealderen.

De danskere med de længste uddannelser, lever længere end faglærte og ufaglærte. Det betyder at bl.a. faglærte får en kortere pensionisttilværelse.

 

Mette Frederiksens forslag om en ret til tidlig pension er derfor kærkommen. Forslaget skal udvikles i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, så rettigheden placeres, hvor der er behov for den. De nedslidte og dem, der startede tidligt på arbejdsmarkedet skal naturligvis have et ordentligt otium.

 

 

 

 

Kommentarer