Rønnede

Rønnede-virksomhed modtager erhvervspris

Rønnede-virksomheden AB Lauridsen Maskiner ApS har netop fået overrakt erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019. Virksomheden klarer sig bedst blandt ca. 46.000 virksomheder i Region Sjælland.

 

Spar Nord og BDO har fundet de 200 virksomheder i Region Sjælland, som over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle nøgletal. De 200 virksomheder får tildelt den nystiftede erhvervspris Succesvirksomhed 2019, der fremover hvert år skal uddeles til de i alt 1.000 virksomheder – 200 for hver af landets fem regioner – der leverer de mest overbevisende finansielle resultater.

 

En af de nykårede vindere er AB Lauridsen Maskiner ApS, som er specialister i alle typer entreprenørmaterialer:

 

– Vi går af og til lidt imod strømmen, så det er fedt at blive anerkendt for at turde og ikke mindst for vores gode resultater. Derfor er vi rigtig glade og taknemmelige for at vinde en pris, der hylder virksomheder, som leverer resultater over en længere periode. Det er helt klart et bevis på, at vores virksomhed gør det godt, og at vi fortsat skal fokusere på godt købmandskab og på at være i øjenhøjde med kunden, siger en glad økonomichef Bjørn Kristiansen fra AB Lauridsen Maskiner ApS.

 

AB Lauridsen Maskiner ApS beskæftiger i dag fem medarbejdere på Symbiosen 7 i Rønnede. AB Lauridsen Maskiner har netop fået overrakt prisen af repræsentanter fra Spar Nord og BDO, der består af en Succesvirksomhed-statuette og et diplom.

 

Formålet med prisen er at hylde de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne, og som mestrer det lange seje træk. Det er typisk virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte.

 

Senere på efteråret afholder Spar Nord og BDO en finale, hvor den absolut største succeshistorie i Region Sjælland udpeges og fejres. Derudover uddeles tre særpriser til virksomheder, der har udmærket sig inden for bæredygtighed, jobskabelse og digital omstilling.

 

Fakta om ”Succesvirksomhed 2019”

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere landets mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point. Her skiller 200 virksomheder pr. region sig ud målt på følgende parametre:

 

  • Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere i mellem 0 og 5,5 point.
  • Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere i mellem 1 og 3 point.
  • Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.
  • Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.

 

Ikke-finansielle holdingselskaber, ejendomsselskaber, fonde samt virksomheder med over 1.000 ansatte er ikke medtaget i analysen. Læs mere om ”Succesvirksomhed 2019” her: www.succesvirksomhed.dk.

 

Kommentarer