Haslev

Så mange virksomheder i Faxe tilhører eliten

Martin Thorborg

6,2 procent af virksomhederne i Faxe Kommune optræder på Flinke-Listen. De er dermed en del af eliten af de danske virksomheder

 

De fleste selvstændige oplever på et tidspunkt at sende en regning, som aldrig bliver betalt. Det er frustrerende og kan faktisk være decideret ødelæggende for virksomheden. For når kassen er tom, så lukker virksomheden – og det er skidt for det lokale erhvervsliv.

 

Heldigvis er langt størstedelen af landets erhvervsdrivende gode mennesker, som betaler deres regninger til tiden og opfører sig ordentligt. Eliten af disse virksomheder finder man på Visma Ratings Flinke-Liste.

 

I Faxe Kommune optræder 6,2 procent af virksomhederne på Flinke-Listen.

 

– Som virksomhedsejer skal man være stolt, når ens virksomhed er på Flinke-Listen. For det betyder, at ens kunder overordnet set er glade for samarbejdet. Det er en anerkendelse af, at man er en solid forretningsfører, som man kan stole på, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Visma Rating.

 

Baseret på 345.000 bedømmelser

Flinke-Listen dannes på baggrund af de 345.000 bedømmelser af landets virksomheder, som er foretaget af de 180.000 brugere af regnskabsprogrammerne Dinero og e-conomic.

 

Når en virksomhed har solgt en vare eller ydelse til en anden virksomhed, kan de afgive en positiv eller negativ bedømmelse af kunden. En algoritme afgør ud fra en række parametre, om virksomheden har så gode bedømmelser, at den skal optræde på Flinke-Listen.

 

Formålet med Visma Rating er at skabe mere gennemsigtighed på tværs af erhvervslivet og samtidig fremhæve de mange virksomheder, som udmærker sig positivt.

 

– Virksomheder, som snyder og bedrager, går konkurs med et brag eller varsler massefyringer, skal nok få omtale. Med Flinke-Listen går vi den modsatte vej og hylder landets bedste virksomheder. Dem, som opfører sig ordentligt, betaler deres regninger til tiden og er værd at handle med. Eliten i det danske erhvervsliv, siger Martin Thorborg

 

– De virksomheder fortjener at blive hyldet. Nu kan jeg ikke personligt overrække dem alle en medalje, som de egentlig fortjener, men så glæder det mig i det mindste, at vi kan give dem en placering på Flinke-Listen.

 

Han understreger samtidig, at dem, som ikke er på Flinke-Listen, ikke nødvendigvis er dårlige betalere eller dårlige samarbejdspartnere. Mange af dem mangler bare bedømmelser for at optræde på listen.

 

Fakta om denne undersøgelse:

 

I denne undersøgelse har vi sammenholdt antallet af virksomheder på Flinke-Listen med det samlede antal virksomheder i landets kommuner. Kun aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS) indgår i undersøgelsen.

 

Fakta om Flinke-Listen:

 

Flinke-Listen består per 26. november 17.912 danske virksomheder og organisationer. Flinke-Listen er baseret på 345.615 bedømmelser, der er foretaget af de 180.000 erhvervsdrivende, som bruger regnskabsprogrammerne Dinero eller e-conomic.

 

Når en erhvervsdrivende har solgt en ydelse eller et produkt til en anden virksomhed, kan sælgeren anonymt bedømme køberen positivt eller negativt. En algoritme afgør ud fra en række parametre, om bedømmelserne er gode nok til at lade virksomheden optræde på Flinke-Listen.

 

Se hele Flinke-Listen her: www.vismarating.dk/flinke-listen.

 

Top 10: Andel virksomheder på Flinke-Listen:

 

Nr. Kommune: Virksomheder i alt: Virksomheder på

Flinke-Listen:

Andel virksomheder på Flinke-Listen i %:
1 Herlev 1.147 141 12,3
2 Ballerup 1.550 190 12,3
3 Glostrup 777 92 11,8
4 Brøndby 1.048 122 11,6
5 Hvidovre 1.503 168 11,2
6 Thisted 1.117 124 11,1
7 Kolding 3.167 325 10,3
8 Ishøj 547 55 10,1
9 Albertslund 1.259 125 9,9
10 København 25.576 2.486 9,7

 

 

Kommentarer