Sådan gør du bilen ren indvendigt

Det er altid en god idé at holde bilen pæn og ren invendigt. I efterårs-, vinter- og forårsperioden bliver bilen især beskidt invendigt på grund af det skiftende vejr. Her finder du gode råd og tips til hvordan du nemt holder baggagerum og kabine ren.

 

Det grundlæggende
Brug aldrig kraftige rengøringsmidler, når du rengører din bil. Skrappe rengøringsmidler der indeholder klorin eller alkohol kan give grimme misfarvninger og ødelægge finishen i bilen. Så brug derfor bløde rengøringsmidler, og for at være helt sikker kan du bruge midler købt hos en forhandler, der sælger biltilbehør.
Som regel kan du dog klare dig med varmt vand evt. med en smule følsom rengøringsmiddel tilsat.

 

Hold orden
Smid papir, klude og skrald ud, det suger fugt til sig hurtigt og afgiver fugt når kabinen bliver varm, hvilket gør at ruderne nemmere dugger til. Især skrald fra fastfoodsteder bør du smide ud med det samme, da det hurtigt også skaber dårlig lugt i kabinen.
Pak bilens nødvendigheder så det passer til årstiden, så drop sommerudstyr om vinteren og vinterskovlen om sommeren.

 

Bank måtterne
Tag alle måtterne ud af bilen og bank dem af. Er vejret til det, kan du eventuelt vende forsiden nedad og banke måtterne mod asfalt eller fliser. Gør du bilen rent på puslepladsen, så er der et hegn du kan slå måtterne fri for det værste skidt.
Støvsug derefter måtterne.

 

Støvsugning
Når måtterne er ude af bilen, så støvsug bilen grundigt, sørg for at komme ind i alle hjørner og kroge, bruge et smalt mundstykke på støvsugeren. Til sæderne bør du bruge et bredt mundstykke.
Har du lædersæder i bilen så pas på, du ikke ridser dem med støvsugeren, mens du arbejder. Her bør du bruge en blød rund børste på støvsugeren.
Baggagerummet bør også støvsuges både på og under måtten.

 

Invendig vask
Vask flader og områderne omkring dørene. Hertil bruger du vand og en smule mild rengøringsmiddel eller specielt rengøringsmiddel omtalt tidligere samt en våd klud. Sørg for at vride den våde klud godt, før du gør rent, og tør efter med en tør klud.
Er du uheldig at have fået pletter på sæderne, så benyt lidt pletrens elller skumrens. Har du lædersæder bør du benytte læderpleje, husk dog at tørre lædersæderne godt af med enten klud eller papir, så sikrer du dig, at du ikke får læderfedt på tøjet.

 

Overfladepleje
For at få en skinnende og flot kabine bruger du et middel til cockpit-pleje. Sprøjt det på overfladerne og tør efter med en tør klud. Gummi lister bør have en gang siliconespray, det gør at de ikke mørner.

 

Vinduer og spejle
Rens vinduer og spejle med vinduesrens eller lunken vand tilsat lidt opvaske middel. Brug en klud eller opvredet svamp til at rengøre med. Du kan tørre ruderne efter med let sammenkrøllet avispapir.

 

Lugt i bilen
Har du lugten af hund eller bare generel dårlig lugt i kabinen, så investér i en god lugtfjernerspray, den dræber de ildelugtende bakterier.
Er du ryger kan du med held fjerne lugten af røg ved at sætte en kop eller to med eddike i bilen natten over, det tager som regel den værste lugt. Du kan også købe produkter specielt egnet til at tage lugten af røg.

 

Forhandlere af plejemidler til din bil finder du nemt under vores sektion FIND FIRMA. De står helt sikkert også klar til at vejlede dig bedst muligt, så din bil altid kan fremstå fin og funklende invendigt.

Kommentarer