Haslev

Sådan mindsker du din vandregning

En dansker med et almindelig vandforbrug bruger dagligt 108 liter vand og med prisen på vand ender det med at blive til mange penge over et år for en almindelig familie.

Herunder kommer der 8 råd til hvordan du kan mindske dit forbrug betragtelig.

1) Køb nyt toilet

Et gammelt toilet uden sparefunktion bruger op til 9 liter vand når der skylles ud, hvor et miljø toilet med dobbelt skyl funktion bruger omkring 3-6 liter pr. skyl. Det er altså en besparelse på op til 9 liter pr. toiletbesøg.

2) Sluk for vandet

Sluk for vandet når du går i bad, imens du sæber dig ind. Et 5 min. langt bad koster i omegnen af 8 kr. så der er mange penge at spare ved at slukke når du ikke står inden under bruseren.

3) Lad ikke vandet løbe

Undlad at lade vandet løbe når du vasker og skyller grønsager. Brug en balje med vand eller sæt en prop i vasken.

4) Når du vasker tøj

Alt afhængig af hvilet vaskeprogram du vælger kan der være mange liter at spare. Et stygletprogram har et mindre vandforbrug end f.eks. et finvaskprogram.

I FIND FIRMA finder du lokale VVS håndværkere

5) Brug mindre vand

Tænk over hvilken gryde du bruger og find en der passer til det du skal lave, derved sparer du på mængden af vand. Husk at lægge låg på gryden. Derved får du en ekstra bonus og en mindre elregning.

6) Mindre vand kan også gøre det

Selv de små ting, kan have en stor økonomisk betydning i sidste ende. Næste gang du skal koge kartofler, grøntsager eller æg, så tøv ikke med at komme bare en anelse mindre vand i gryden, end du plejer.

I avisens sektion FIND FIRMA kan du finde isenkræmmere der blandt andet sælger gryder i alle størrelser.

7) Ændre på dine vaner

Lev med at din græsplæne bliver lidt gul om sommeren og brug en vandkande frem for en vandslange hvis du har blomster og planter der skal have vand. Husk også at vande om aftenen, derved er der mindre fordampning.

8) Vandspild er dyrt

Sikre dig at dit toilet ikke løber og dit blandingsbatteri ikke drypper. Det alene kan koste dig op til 5000 kr. om året.

I FIND FIRMA finder du lokale VVS håndværkere

Kommentarer