Haslev

Sensommer udstilling i Paradehuset på Gisselfeld

Sensommerudstillingen, der har titlen ’Urter på Klosteret’ er kunstnerisk indlevelse i plantemorfologien.

Søndag den 13. august åbner sensommerudstillingen ’Urter på Klosteret’ med Kirsten Lehrmann Madsen i Paradehuset – Orangeriet på Gisselfeld.

Kirsten Lehrmann Madsen henter stor inspiration i naturens forunderlige verden til sin kunst og hun mestrer både akvarel, maleri, tegning og grafik.

I denne udstilling dykker Kirsten Lehrmann Madsen ned i flere forvildede urter, og skildrer dem botanisk, som de ser ud – fra top til tå – med finurlige rodsystemer, stænglernes opbygning og gerne flere stadier af udviklingen fra blomst til frø. Malerierne veksler mellem kolorerede og s/h – værker. Sidstnævnte er ofte skildret i en rustik gengivelse med inspiration i Flora Danicas oprindelige udgivelse af 1648.

Ofte ser vi blot flygtigt hen over blomsterbedene, de vilde urter i vejkanten og de forvildede vækster, der har forplantet sig på grænsen mellem natur og have. Sjældnere går vi helt tæt på og studerer det enkelte planteindivid på nært hold, fortæller Greg Kobett fra Paradehuset.

Udstillingen kan ses frem til d. 24. september 2017 i parkens åbningstider.

  • Åbningstider i august: tirsdage – søndage 11-17.
  • Åbningstider i september: fredage – søndage 11-16.

Billetter til Gisselfeld park og Paradehuset købes i ’Butik Botanik’, der er en gavebutik og turist informationscenter ved hovedindgangen til slotsparken. Entre 50 kroner.

Kommentarer