Haslev

Fra sort til grøn boligopvarmning

Energistyrelsens rådgivningsordning SparEnergi.dk fortalte i mandags 120 interesserede oliefyrsejere om fordelene ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Har du også overvejet den mulighed, så læs med her.

Er dit oliefyr omkring 15 år, så bør du sende det på pension og overveje, om du kan skifte til en grønnere og mere energieffektiv opvarmningsform som for eksempel en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Således lød opfordringen fra energirådgiver Michael Reuss fra SparEnergi.dk.

Varmepumpens mange fordele

En varmepumpe eller et jordvarmeanlæg er typisk en god forretning, hvis du i dag opvarmer med olie eller bor i et område uden fjernvarme. Varmepumper er typisk meget billigere i drift end olie eller el. Energistyrelsens beregninger viser, at en familie i et olieopvarmet hus på 130 m2 i gennemsnit kan spare 12.000 kr. årligt ved at skifte til jordvarme eller en luft-til-vand varmepumpe. Varmepumper er desuden langt mere driftsikre og kræver kun lidt vedligehold i forhold til et olie- eller træpillefyr.

Se hvad du kan spare ved at skifte varmeform i beregneren ’Ny varme’

Hvilken løsning passer til mig?

Men hvilken varmeløsning passer bedst til dit hus? I Energistyrelsens folder ’Varmepumpe – hvad skal jeg vide, før jeg køber’ kan du læse om fordele og ulemper ved forskellige typer af varmepumper.

Energirådgivning

Er du fortsat i tvivl om en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg er den rigtige løsning for dig, kan du aftale et møde med en uvildig energirådgiver. Husk, at du også kan trække omkostningerne til energirådgivning fra i skat ved at bruge ’håndværkerfradraget’.

Endelig kan du ganske gratis kontakte Spar Energis rådgivningstjeneste på 31 15 90 00 eller via mail på info@sparenergi.dk. Her sidder uvildige rådgivere klar til at hjælpe dig videre med dit projekt.

Vælg en varmepumpe fra Varmepumpelisten

Bed din installatør om at vælge en varmepumpe fra Energistyrelsens Varmepumpeliste. Her finder du varmepumper, der overholder alle lovkrav og er testet af et uafhængigt testlaboratorium.

Husk følgende, når du sløjfer tanken

  • Få tanken bundsuget og sløjfet korrekt. Husk at få en attest på sløjfningen fra din VVS’er.
  • Senest 4 uger efter sløjfningen at melde sløjfningen til Faxe Kommune via www.bygogmiljø.dk eller ved at bruge Faxe Kommunes anmeldelsesblanket til olietanke som kan sendes til: bbr@faxekommune.dk
  • Ret dine BBR-oplysninger ved brug af BBRs nye selvbetjeningsløsning eller ved at skriv en mail til bbr@faxekommune.dk

Kommentarer