Haslev

Stigning af hussalget i Faxe

Salget af huse i første halvår af 2019 er gået strygende. Faktisk er det gået så godt, at salget er 2,3 procent højere end i samme periode i 2018, der ellers foreløbig topper listen over de bedst sælgende år i dette årti. Det viser tal fra Boligsiden.

2018 var et fantastisk år for salget af huse i Danmark, og tendensen med de mange handler er fortsat ind i 2019. Allerede her halvvejs i året, kan vi derfor sige, at vi forventer, at 2019 bliver det bedste år i årtiet målt på antallet af hushandler, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I 43 af landets kommuner er salget steget mere end landsgennemsnittet på 2,3 procent. Og ser vi på de 10 kommuner, hvor handlen er steget mest, er det et broget billede af kommuner fra Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland og øerne.

I Faxe kommune er salget steget med 7,8 Procent.

Der er ikke en bestemt landsdel, der skiller sig ud, idet vi ser store stigninger i handlen i så forskellige kommuner som Hedensted, Jammerbugt, Middelfart, Rudersdal, Lolland, Bornholm og Haderslev. Der er stor interesse for huse i hele landet, og det vidner om, at vi er i en tid, hvor der ikke er ét ideal om, hvor vi skal bo, men at der er mange. Det skal vi være glade for, siger Birgit Daetz.

Kommentarer