Store Torøje

Stor donation fra Sparekassen Sjælland til Thorsborg

Thorsborg Forsamlingshus skal have nyt køkken og førstesalen skal indrettes til ungdomshus. Sparekassen Sjælland støtter med 25.000 kroner.

Thorsborgs grovkøkken og porcelænsrum er allerede blevet renoveret. Nu kommer turen til køkkenet. I den forbindelse bliver der revet en væg ned, så køkkenet bliver større. Selve køkkenet skal fuldstændigt renoveres og der skal fliser på væggene og gulvene. Det gamle køkken brækkes ned af frivillige, men det nye køkken sættes op af en professionel håndværker. Den store renovering løber op i omkring 200.000 kroner.

Sparekassen Sjælland har givet Thorsborg Forsamlingshus et lån, så de starte på ombygningen af køkkenet, som forventes færdigt den 28. februar.

Madklub for unge

Thorsborg Forsamlingshus har spurgt børn og unge i området om, hvad de kunne tænke sig at bruge forsamlingshuset til. De unge foreslog blandt andet, at de unge kunne lave mad sammen – i en madklub.

For at støtte denne gode idé har Sparekassen Sjælland Fonden doneret 25.000 kroner til renoveringen af køkkenet.

– Det gør fonden fordi vi gerne vil støtte gode lokale formål, og meget gerne ting der kommer de unge tilgode, og det gør et nyrenoveret køkken jo, når man starter en madklub for de unge, siger Sparekassen Sjællands filialdirektør i Faxe, Julia Heinecke til FaxeBugten.

Ungdomshus

De unge ønsker også at kunne bruge forsamlingshuset som et samlingssted for egnens unge – en form for ungdomshus.

For at få plads til dette, skal førstesalen dog først renoveres. Alt rives ned, og bygges op igen. Midler til denne store renovering kommer fra LAG-midlerne. Renoveringen af første sal nok vil være klar i efteråret 2019.

Kommentarer