Haslev

Store prisforskelle i Region Sjælland

Region Sjælland er i gennemsnit landets anden dyreste at bo til leje i. På tværs af regionens kommuner er der dog kæmpe forskelle på kvadratmeterprisen. Ved en flytning inden for regionen er der derfor mulighed for at halvere sin husleje.

Akutbolig.dk har i en ny rapport sammenlignet kvadratmeterpriserne på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner og rangeret landets dyreste og billigste kommuner.

I Greve og Stevns Kommune betaler du mest i husleje

Jo tættere kommunerne er på Region Hovedstaden, som er landets dyreste region, desto dyrere er prisen på en lejebolig. Prisen er højest i de sjællandske kommuner Greve og Stevns, hvor du i gennemsnit betaler 118 kr. pr. kvadratmeter pr. måned for en lejebolig. Kvadratmeterprisen i kommunerne er således 30 % dyrere end gennemsnittet for hele regionen.

35 % billigere at bosætte sig i Lolland Kommune

Bosætter du dig derimod i den sydlige del af Region Sjælland, er der mange penge at spare. I Lolland Kommune er gennemsnitsprisen halveret i forhold til Greve og Stevns Kommune, og prisen du betaler for en lejebolig er nede på 59 kr. pr. kvadratmeter pr. måned. Kommunen er ikke kun billig sammenlignet med regionens dyreste kommuner, men er i gennemsnit 35 % billigere end resten af regionen. Lolland Kommune placerer sig desuden som landets 5. billigste kommune.

Læs rapporten her.

Kommentarer