Haslev

Tilmeldingen til årets Børn & Dyr på Bregentved åbnet

Første april åbnede Børn & Dyr for tilmeldinger til Danmarks største dyrskue for børn. I år fejrer man også 50-års jubilæum d. 29. og 30. juni. Det er nemlig fem årtier siden dyrskuet, der i dag ligger på Piberhusfolden ved Bregentved Gods, så dagens lys.

En af de mange familier som glæder sig, er fysioterapeut Linda Blæsbjerg, hendes mand og deres to piger Caroline på ni år og Nicoline på 10 år. De bor på en nedlagt landejendom ved Førslev.

  • Vi ser altid frem til den weekend, og med et jubilæum, er der sikkert endnu mere i støbeskeen. Jeg har selv udstillet med 4H, ligesom mine piger, og det er en skøn tid.

Lindas døtre stiller op med deres to ponyer, som hedder Athena og Pandorah.

  • Inden børnene var gamle nok til at gå i ringen med deres heste, udstillede de kaniner. Og uanset om du udstiller de langørede, hunde eller geder og får, er det på alle måde en lærerig proces. Som forældre er jeg rigtig glad for at mine tøser møder nye mennesker og skaber nye relationer på kryds og tværs. Det former deres hverdag og menneskelige egenskaber, så det hele ikke bare foregår omkring internettet.

Tilmeldingen er på plads

Og samtidig foregår hele arrangementet i trygge og professionelle rammer, påpeger Linda Blæsbjerg.

  • På dyrskuet slipper man så at sige børnene løs. Man bliver faktisk lidt overflødig som mor og far. For der er hjælpere over det hele, og alt er veltilrettelagt.

Og selvom der næsten tre måneder til, at det hele bliver skudt i gang, er familien fra Førslev allerede i fuld sving med de første forberedelser. Tilmeldingen er i hus, men der er meget mere, som skal være på plads.

  • Lige nu er mine piger begyndt at planlægge, hvordan navneskiltene til ponyerne skal pyntes og skrives, og hvordan mane og manke skal se ud. Forberedelserne fylder lige nu, og de er også ved at læse op på, hvad dyrene spiser, deres naturlige instinkter og meget andet. Og det er måske det allerbedste ved Børn & Dyr på Bregentved. At børnene bliver ansporet til at være nysgerrige, søge viden og blive klogere.

Faktaboks

Arrangøren oplyser

Alle børn kan deltage på Børn & Dyr på Bregentved uanset medlemskab af 4H eller ej. Hesteudstillere skal være født i 2011 eller før. Du har mulighed for at overnatte i telt, som er under opsyn hele døgnet af voksne frivillige hjælpere. Der må ikke overnattes i eget telt i teltlejren. Du må selvfølgelig gerne overnatte hjemme.

 

Tilmelding her.

Kommentarer