Vester Egede

Trætoptårnet forventes færdigt til næste år

Se billedserie

Trætopsoplevelsen med en hævet promenade og et 45 meter højt udsigtstårn er en ny og unik oplevelse i Danmark og vil på mange måder være Camp Adventure Parks højdepunkt.

Camp Adventure på Denderupvej 19 ved Vester Egede arbejder på højtryk med deres spændende udvidelsesplaner, som blandt andet involverer en 600 meter lang hævet promenade, en såkaldt boardwalk og et 45 m højt udsigtstårn. Fra toppen vil de besøgende på en god dag kunne se det meste af det kuperede og smukke sydsjællandske landskab.

Det bliver en unik mulighed for at gå en tur over trætoppene og opleve den smukke natur i et helt nyt perspektiv. Ruten går med stor hensyntagen igennem forskelligartet skov og passerer blandt Brødebækken.

For at beskytte skoven er promenaden hævet fra skovbunden, så påvirkningen af dyrelivet og den naturlige fauna minimeres. Den høje gangbro går gennem de ældste dele af skoven, mens tårnet og den nedre gangbro ligger i de yngre områder. Tårn og boardwalk udformes som en sømløs kontinuerlig rampe, der gør skoven tilgængelig for alle – uanset deres fysiske tilstand.

Både boardwalk og udsigtstårn har fokus på oplevelser og nye indtryk. På boardwalken vil der være forskellige funktioner og oplevelser med muligheder for oplevelser, læring og nyde naturkvaliteterne. Arkitekterne fra EFFEKT har blandt andet planlagt siddepladser, en rundtur omkring en trætop samt flere udsigtplatforme undervej.

Camp Adventure har hyret de dygtige arkitekter fra Tegnestuen Effekt, der har tegnet et udsigtstårn af høj arkitektonisk og designmæssig kvalitet. Med dets timeglasformede form vil tårnet have en lille talje og en større bund og top. Mens rampen i tårnets stigning er konstant, vil geometrien og afstanden ændres sammen med tårnets krumninger.

Rampen ender med en stor udsigtsplatform der giver et uhindret 360-grader udsyn udover det kuperede og smukke sydsjællandske landskab. Udsigtstårnet vil rejse sig over trækronerne og være et visuelt pejlemærke der kendetegner både Faxe Kommune og hele Sydsjælland.

Det timeglasformede tårn ventes at stå klar i løbet af næste år, mens stien følger kort efter.

Arkitekterne viser en detaljeret oversigt over planerne på www.effekt.dk/camp

Kommentarer